honeysesamealmonds

Ik ben gek op mijn amandelen, ik heb het alweer een paar weken niet gegeten en ik merk het direct aan mijn haar: het begint meer uit te vallen :-( Ik kan de schuld niet geheel geven aan het niet eten van de amandelen want ook mijn geliefde kikkererwten heb ik een paar weken niet gegeten. Ik heb ondervonden dat kikkererwten en amandelen superfoods zijn voor je haar. Nu eet ik geroosterde amandelen altijd van de Duyvis (gezout) of van de Albert Heijn (ongezout). Maar, ook dit wordt eentonig (een onbewuste reden waarom ik een aantal weken geen amandelen meer heb gegeten). Op Pinterest zag ik dit supermakkelijk recept om je eigen honey sesame almonds te maken en de foto bleef me een aantal dagen achtervolgen -letterlijk- in mijn gedachten dan. Snel over naar het recept:

Stap 1
Warm 1 eetlepel honing in de magnetron (hierdoor wordt de honing lekker vloeibaar)
Stap 2
In een kom doe je 2 handen vol geroosterde amandelen met sesamzaadjes
Stap 3
Voeg de verwarmde honing toe aan de amandelen
Stap 4
Plaats de amandelen op bakpapier in de oven
Stap 5
Bak op 200 graden voor maximaal 20 tot 15 minuten
Stap 6
Goed laten afkoelen!

albertheijn
Ik heb biologische bloemenhoning gebruikt, geroosterde ongezouten amandelen en sesamzaadjes (allemaal van de Albert Heijn).

Je kunt ook zout en cayennepoeder erbij toevoegen zoals het origineel recept, alleen was ik daar natuurlijk te lui voor 😉 De honey dipped amandelen smaken door de sesamzaadjes naar een sesambar, je weet wel zo een knapperige reep gemaakt van sesam en honing. Mijn tip is om de amandelen echt goed af te laten koelen, uiteraard heb ik de ‘warme’ amandelen net uit de oven geprobeerd, maar dan proef je de zoetheid niet zozeer van de honing. Een dag later at ik de amandelen en dat smaakte echt veel zoeter dan als het nog warm is. Dit recept wordt nu een ‘staple recipe’ en ik hoef het niet eens over te nemen in mijn kookboek want het is makkelijk, de ingrediënten zijn simpel (no nonsense) en het is ook nog eens heel goed voor je!

Heb jij Pinterest? Zoja, laat hieronder een comment achter zodat ik je kan volgen 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *