oreos-925659_1280

Onnodig snacken onder dat categorie vallen de bovenstaande Oreo koekjes onder. Een druk bestaan combineren met een gezonde levensstijl is soms best lastig, dat geef ik toe. Gezond eten kost nou eenmaal iets meer tijd dan een vette hap. De verleiding om tussen je maaltijden door snel een zak chips open te trekken is tijdens een lange studie- of werkdag vaak groot. Gelukkig bestaan er een aantal handige trucjes om op een gezonde manier van dat vervelende hongergevoel af te komen.

Hydrateer!

Soms lijkt het wel het antwoord op alles, maar ook een hongergevoel bestrijdt je door genoeg water te drinken. Een rommelende buik betekent namelijk niet altijd dat je ook daadwerkelijk honger hebt. Wanneer je lichaam water nodig heeft registreren je hersenen dit in veel gevallen als honger. Zorg daarom dat je altijd een flesje drinken bij de hand hebt, zodat je tussen je maaltijden door voldoende water kunt drinken. Als je niet zo’n fan van water bent, dan kun je ook zelf kaneel water maken door een stokje kaneel te koken in water. Dit laat je afkoelen en voila: instant cinnamon water.  Kaneel houdt namelijk de suikerspiegel laag. In dit artikel schrijf ik waarom kaneel zo goed voor je is

Snoep met mate

Ben jij iemand die niet een handje snoep kan nemen, maar meteen de hele zak soldaat maakt? Maak dan liever porties voor jezelf. Door je eten in een bakje te doen of mee te nemen in bijvoorbeeld een boterhammenzakje, kun je van tevoren bepalen hoeveel je wilt eten en dwing je jezelf niet meer te eten dan goed voor je is. Snoep ook bewust en langzaam, als je te gehaast eet dan krijg je juist weer snel honger. 

Een frisse smaak

Wanneer je uitgehongerd thuiskomt na een drukke dag en eerst nog moet koken, ziet die zak chips er wel heel verleidelijk uit. Je weet echter dat wanneer je deze open trekt de kans groot is dat deze ook op gaat en je vervolgens de eetlust verliest voor je echte maaltijd. Poets daarom zodra je thuiskomt meteen je tanden. De frisse tandpasta smaak in je mond neemt namelijk je trek in een zoete of vette snack weg, waardoor je alle tijd hebt om een gezonde maaltijd voor jezelf te bereiden.  Of nog beter: drink na het poetsen een kopje verse muntthee! 

Weersta verleidingen onderweg

Even snel een snack uit de muur halen of je laatste muntjes besteden aan een vette chocoladereep is verleidelijk, maar niet goed voor je! Pure chocola is een beter alternatief. Maar zorg in ieder geval dat je het zelf zo moeilijk mogelijk maakt. Neem bijvoorbeeld geen muntgeld mee en berg enkel je pasjes op in bijvoorbeeld je Huawei P9 hoesje. Hoef je meteen die zware portemonnee niet mee te sjouwen! Zorg er daarnaast voor dat je zelf genoeg gezonde snacks meeneemt, zodat je niets hoeft te kopen.

De beste snack die je mee kunt nemen is een appel. Appels nemen namelijk niet alleen je hongergevoel weg, maar zorgen er bovendien voor dat je lichaam de voedingsstoffen die je hierna binnen krijgt beter in je opneemt. Ook noten zoals amandelen bevatten veel proteïne en de juiste vetten om dat hongergevoel tegen te gaan.

Eten is geen bezigheid!

Gaat vervelen bij jou ook altijd gepaard met onnodig eten? Zoek dan genoeg afleiding. In plaats van de tv aanzetten en een bak popcorn in de magnetron zetten, kun je jezelf ook trakteren op een mooie nieuwe -budgetvriendelijke- outfit! Pak je tablet of smartphone erbij en surf het internet af naar bijvoorbeeld een leuke nieuwe jurk of mooi nieuw hoesje voor je telefoon. Als je bijvoorbeeld gaat shoppen met je nieuwe Samsung Galaxy S5 Plus, wil je dit natuurlijk wel in stijl doen met een Samsung Galaxy S5 Plus hoesje dat helemaal matcht met je outfit!

Wat is jouw beste tip om je trek (hangry) te stillen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *