kaneelthee

YEP, kaneelthee werkt best goed als je ineens trek hebt vooral na het avondeten. Het heeft een lekkere aroma en je hebt geen suiker erbij nodig om ervan te genieten. Van de week had ik weer eens zo een snack/sugar craving, maar ik besloot te gaan voor kaneelthee en what ya know? Het werkte: ik had daarna geen trek meer.

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat je nooit mag snoepen, maar iedere avond een dessert na de maaltijd kan behoorlijk wat schade aanrichten… Zo af en toe is het natuurlijk helemaal OK; alles met mate 😉

Benieuwd waarom kaneelthee zo goed die suikeraanvallen tegen gaat? Ik som het voor je op samen met andere voordelen van kaneel.

1. Bloedsuikerspiegel verlagend op natuurlijke wijze

Volgens studies verlaagt kaneel je bloedsuikerspiegel. Kaneel wordt vaak aanbevolen voor diabetespatiënten (hoewel het geen alternatief is voor medicijnen!).

2. Anti Oxidant

Wist je dat kaneel in de top 7 zit van de anti oxidanten ter wereld? Het werkt goed voor je organen en voor je huid en gaat de slechte radicalen tegen die leiden tot kanker.

3. Goed tegen candida

Candida is een schimmelinfectie die je kunt krijgen, de infectie teert op witte meel en suikers. Kaneel kan de infectie verminderen.

4. Gaatjes in je tanden

Kaneelolie wordt vaak gebruikt in kauwgom en mondwater wegens de anti bacteriële eigenschappen. Minder gaatjes in je tanden? Kauw dan na iedere maaltijd max. 4 minuten op kauwgom (lees hier het uitgebreide artikel).

5. Buikkrampen

Last van prikkelbare darmen? 2 tot 3 keer kaneelthee op een dag brengen de darmen tot rust. De thee helpt ook als je een opgeblazen gevoel hebt en vermindert gasvorming in je buik.

Staat kaneelthee nu ook op jouw boodschappenlijstje voor het weekend?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *