Naturally Clear Skin Bootcamp - The Love Vitamin 2014-10-14 21-48-49
En daar start ik morgen mee! De afgelopen twee jaar heb ik mijn acne goed kunnen behandelen met de producten van Obagi: ik had eindelijk geen acne meer. Alleen de producten zijn ontzettend duur EN daarbij moet ik Vitamine A creme gebruiken die ik op recept kreeg van de huisarts. Vitamine A oftewel retin A mag je niet gebruiken als je zwanger wil worden, bent of borstvoeding geeft…. ja, nu weet iedereen dat ik de wens heb om zwanger te worden, maar dat vind ik niet erg. Dit houdt wel in dat ik de komende twee jaar geen vitamine A creme mag gebruiken en ik merk nu dat mijn acne met terugwerkende kracht begint te komen 🙁

Ik ben altijd een ‘firm believer’ geweest dat gezond eten gelijk staat aan een mooie huid. MAAR ik deed het toch niet consequent; dus de ene dag wel gezond eten geen suikers en dan de volgende dag toch weer een cakeje smokkelen. Op een gegeven moment wist ik dat ik veeeel meer cakejes naar binnen smokkelde en dat begon ik ook aan mijn huid te zien. Ook at ik niet voldoende groente.
fruits-386758_1280

Nu kwam ik de Naturally Clear Skin Bootcamp tegen en dat is een initiatief van Tracy Raftl die zelf ook acne had en door middel van dieet en detox haar acne heeft weten te overwinnen. Tracy schrijft via haar blog The LoveVitamin over gezond eten en de invloed daarvan op acne en ze heeft ook al een aantal boeken geschreven.
Naturally Clear Skin Academy - The Love Vitamin 2014-10-14 22-22-24

Via de bootcamp begeleidt Tracy mensen die lijden aan acne voor 6 weken lang naar een gaver huid. Het is dus een gezonde levensstijl die je moet aangaan als je zonder acne het leven door wilt. Volgens Tracy zit het in je genen als je acne hebt. Tracy is ook van mening dat mensen die geen acne hebben, die krijgen dan weer andere ziektes. Ondanks dat ik dit allemaal wel weet, is het me nu pas doorgedrongen.
HippocratesQuote
Dankzij de bootcamp van 6 weken waarbij Tracy een maaltijdenplan vrijgeeft voor iedere week hoop ik dat ik deze gezonde levensstijl kan volhouden! Er is een hele online community waarbij ik via een forum contact houdt met andere leden (uit de hele wereld!) over de voortgang en met Tracy. Ik ben HEEL erg benieuwd naar de resultaten over zes weken. Ik zie er wel tegenop dat ik helemaal geen suiker of melk, glutenproducten mag (I love my Greek Yogurt! En karnemelk). Dit is dus een echte detox van 6 weken lang. Maar ik heb het wel voor over om te zien of dit allemaal wel zal helpen na 6 weken. Tijdens de bootcamp wordt er veel meer gedaan dan alleen voeding, wil je er meer over lezen: http://thelovevitamin.com/naturally-clear-skin-bootcamp/

SO wish me luck, zo spannend! Vind jij een online bootcamp ook een schop onder je kont?

Bron 1, 2, 3, 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *