pizzamaker_2
Nou, heel simpel! Maar, voordat ik uitleg hoe het werkt, wil ik eerst zeggen dat ik er niet echt in geloofde. Mijn vader kreeg niet 1, maar 2 pizzamakers kado (in zijn kerstpakket en van iemand die het weg wilde gooien!). Ik weet niet waarom, maar bij pizza maken, heb je altijd het idee om een oven te gebruiken, dus het duurde even voordat het bij mij erin ging dat je pizza’s elektrisch kunt maken. Het was een mentale voorbereiding, maar zodra je daarover heen bent gestapt is het hele proces zooooo simpel! Let me break it down to ya 😉
click here for the English article

Je maakt de pizzamaker open en je plaatst het pizzadeeg en vervolgens kun je gaan beleggen. Zodra je klaar bent met beleggen: klep dicht, stroom aan & het lampje springt op rood. Na minder dan 10 minuten (misschien zelfs 7 a 8 minuten ) springt het van rood naar groen: KLAAR is je pizza!!! Dus nog sneller dan het bestellen van pizza en velen malen gezonder, want jij bepaalt de ingrediënten en de hoeveelheden.
before_after_pizzamaker_princess
De korst is hard, maar niet te hard. Als je van een harde korst houdt dan zou ik de pizzamaker niet uitdoen nadat het klaar is, maar het apparaat een paar minuten extra aan laten. Of het deeg dun uitrollen dan heb je ook een krokante korst. Onderschat de hitte van de pizzamaker niet: het wordt enorm heet! En bega niet dezelfde fout als ik: de pizzamaker dicht laten terwijl het nog warm is. Door de hitte komt er condens vrij, water en dit druppelt dan weer op de pizza en dan is je pizza zacht. Op zich geen grote ramp want je kunt de pizza dan in de oven weer verwarmen.

Ik kon mijn ogen niet geloven! De pizza zag er perfect uit net zoals bij een pizzeria!
pizzamaker_princess_1
Nog even voor de volledigheid op de pizza zit paprika, champignons, olijven, kipgehakt, tomatensaus en kaas.

Ook de onderkant van de pizza zag er supergoed uit, binnen 8 minuten. Hoeveel sneller dan dit kun je een pizza maken? Ik denk echt niet sneller, hoor.
pizzamaker_princess_2
Ik zag overigens van de week het programma door het oog van de naald dat de Turkse meiden ook een pizzamaker gebruikte voor het maken van lahmacune! Volgens mij kun je ook makkelijk naanbrood in de pizzamaker maken.

Recensies van Bol.com zijn ook lovend
blanco_1
Ik sluit me hierbij volledig aan! Ook vond ik het altijd lastig om de belegde pizza op de warme pizzaplaat in de oven neer te leggen, wat was dat altijd een enorme klus en ik had altijd een extra paar handen nodig, maar nu dus niet meer!

pizzadeegkoelkast
Het recept dat ik gebruik voor het maken van pizzadeeg is eigenlijk voor 2 pizza’s. Wat blijkt nu? Je kunt pizza deeg invriezen! Maak een bol van het deeg, bestrijk de bol met wat olijfolie rondom en plaats het in een ziplock vriezerzak en pers de excessieve lucht uit de zak voordat je de zak dicht sluit. Het deeg kun je 3 maanden bewaren en voordat je het nodig hebt, kun je het in de koelkast laten ontdooien 12 uur van tevoren. Voordat je het deeg uitrolt is het wel van belang om het deeg 30 minuten op kamertemperatuur te verwarmen.

Niet alleen het deeg kun je invriezen, maar alles wat je over hebt van het beleg van de pizza. Ik heb hieronder mais, tomatensaus en tonijn in de vriezer gedaan. Lekker makkelijk een dag vantevoren alles uit de vriezer halen, beleggen en in de pizzamaker. Hoezo de makkelijke maaltijd?
vriezer

pizzamaker_princess_3
Yes, I am a believer in the pizza maker, for sure! Zou jij de pizzamaker ook een keer willen proberen?

Dit artikel is niet in samenwerking met Princess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *