2014-08-14 07_1

Mijn favoriete ontbijt de laatste tijd: fluffy creamy havermout! Een tijd terug zag ik het recept voor fluffy oatmeal via thehealthyfoodie namelijk fluffy apple cinnamon egg white oatmeal dit recept vroeg om appels. De laatste paar keren heb ik rijpe bananen gebruikt dan hoef ik geen extra suikers te gebruiken en wow dit smaakte wel erg goed! Maar HOE krijg je nu havermout fluffy EN creamy tegelijkertijd? Ik laat het je hieronder zien met de geheime ingredient 😉 wel het is nu niet meer zo heel erg geheim meer want ik heb het al verklapt, hihi als je bovenstaande stuk tekst goed heb gelezen.
View the English article right here

Hier heb ik een halve kop havermout met plakjes rijpe banaan en 1 kop gekookt water laten koken (met gekookt water verloopt het kookproces wat sneller):
3
Zoals je ziet, ziet het er best ‘waterig’ uit en als je dit niet vindt, wel….kijk maar naar de volgende foto’s om het verschil te zien

Zodra het water is opgedroogd in de pan doe je er 1 eiwit bij en DAT is nou de geheime ingredient 😀 MAAR dan ben je nog niet klaar. Als je het eiwit niet goed met een garde klopt zodra het eiwit bij de havermout wordt toegevoegd, dan loop je kans op grote eiwitstukken. En dat wil je niet!
2

Je moet er dus voor zorgen dat zodra je het eiwit toevoegt, dat je het eiwit goed met een garde door het havermout mengt. Dit zorgt ervoor dat het eiwit gelijkmatig over het havermout wordt verdeeld.
2014-08-14 07
Volgende keer doe ik er wat kaneel bij op de een of andere manier vergeet ik dit telkens. Niet dat dit minder smaakt zonder kaneel, totaal niet.

1

That’s it! Ik ben echt superblij met dit recept als ik een rijpe banaan over heb dan ben ik gewoon enthousiast om dit recept te maken. MAAR ook het eiwit geeft extra proteine aan het ontbijt, dus dubbel *yayyy*! En het is zo gezond triple *yayyy*!

Wat vind jij van de eiwit toevoeging?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *