bosuizelfgroeien2weken

De laatste tijd wilde ik heel graag mijn eigen kruiden planten, maar ik wil dan wel simpel beginnen. Lekker op de keukenvensterbank in plaats van een moestuin. Ik had bosuitjes (ook bekend als lenteuitjes) gekocht bij de Albert Heijn en de onderkant van de bosui (het witte gedeelte met wortel) had ik over en die besloot ik om te planten. Dit was echt heel goed bevallen! Na 2 weken kreeg ik al de bovenstaande resultaat. De foto had ik genomen op 31 mei 2014. Ow, en zie je het plantje rechts? Die heb ik al 2 jaar en het plantje kostte maar 0,99 cent bij de Albert Heijn. Ik ben zo trots op mijn plantje dat die het zo lang heeft volgehouden en natuurlijk op mezelf dat ik het plantje zo lang goed heb verzorgd <3 Op 21 juni 2014 zijn de bosuitjes boven mijn verwachting nog MEER gegroeid: bosuizelfgroeien
De bosuitjes krijgen wel ‘kinkjes’ waardoor ze niet meer mooi rechtop staan omdat A- het simpelweg te lang wordt en B- als je ze met een sproeier besproeit dan zijn ze nog net te delicaat voor de druk van de sproeier. Ik gebruik trouwens geen elektrische sproeier, maar een handmatige zo een goedkope van de Xenos.

DUS zoals je ziet is het mogelijk om heel simpel je eigen kruiden te ‘hergroeien’. Ik geef de bosuitjes elke dag water mocht me dat niet lukken dan doe ik dat om de dag. Doordat de bosuien zo goed groeien, geeft dit me wat meer zelfvertrouwen om ook andere kruiden of groenten zelf te planten 😀 Nu ben ik wel benieuwd als ik deze bosuitjes eraf knip of het dan weer zal groeien….

Welke kruiden/groenten/fruit plant jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *