3D Havermoutje_1

We hebben een speciale relatie havermout en ik ๐Ÿ™‚ Het is inmiddels mijn favorite breakfast geworden de afgelopen drie jaar. Juist omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Havermout is gezond, makkelijk, goedkoop en zoveel meer. Door de jaren heen heb ik ontzettend veel recepten uitgeprobeerd en geschreven over havermout hier op de blog (zie onderin dit artikel mijn collectie). Hoe leuk is het dan om als havermout liefhebster het persexemplaar “Havermoutje” te mogen ontvangen? Ik vertel je maar al te graag wat je zoal kunt lezen in het boek.

instagram
De recepten van het boek havermoutje zijn begonnen op Instagram. Het blijkt dat Pascal en Mathijs (een stelletje) op Instagram recepten deelden van havermout. Zij experimenteerden enorm veel met havermout in hun “havermoutlab” en dit heeft geleid tot het boek. De instagramaccount is trouwens @havermoutje (en ik kom er NU pas achter!).
havermout_1_1
Zo hebben Pascal en Mathijs recepten ontwikkeld voor ieder moment van de dag tot aan desserts toe.

Ondanks ik een havermout liefhebster ben, ben ik me niet ervan bewust hoeveel verschillende soorten havermout bestaan. In het boek wordt dit tot in het detail uitgelegd. Ook de voedingswaarden van havermout wordt uitvoerig behandeld.
havermoutsoorten

Recepten van havermoutmelk en andere soorten melk die je zelf kunt maken, zijn een mooie aanvulling bij de diverse overige recepten. Heel handig, want die zelfgemaakte melk kun je weer gebruiken bij het voorbereiden van een aantal havermout recepten.
havermelk

Recepten die voor mij nieuw zijn en waardoor ik spontaan zin heb om gelijk voor in de keuken te staan zijn:
collage
Op deze manier kan ik zelfs mijn man havermout stiekempjes geven zonder dat hij havermoutpap moet eten, want daar houdt hij niet van. Overigens kun je ook pasta maken van havermout ook dat was nieuw voor mij.

Deze vijgen havermout ontbijtrecept lijkt mij 2 die 4!
vijgen_havermout

Een beetje TE enthousiast was ik met de avocadei ei havermout. Dit is een hartige havermout en ik las recent dat in India zelfs curry havermout wordt gemaakt. En waarom niet? Het is maar net wat je gewend bent. Als je havermout nooit eerder hartig hebt gegeten dan is het echt even die switch omzetten ๐Ÿ˜‰ De avocado ei havermout is echter een lunchrecept en niet voor het ontbijt, wat ik namelijk deed ๐Ÿ˜›
avocado_ei_havermout

microwave-29056_640
Er was alleen 1 onderwerp dat ik miste in het boek en dat was namelijk de magnetron. De laatste tijd gebruik ik de magnetron om mijn havermout ontbijt te maken. Dit scheelt zoveel tijd en energie in vergelijking met een pan op het fornuis. Het kan zijn dat Pascal en Mathijs niet van magnetron voedsel houden dat er daarom niets erover terug te lezen is. Of er is niet geexperimenteerd met de magnetron. Zoals ik de recepten heb gezien in het boek kun je de ingredienten gemakkelijk in een kom plaatsen en in de magnetron voorbereiden. Let wel dat je telkens na een minuut de havermout controleert. Bij mij duurt het voorbereiden van havermout in de magnetron 2 minuten.

mijnmening
Het boek is echt een musthave als je een foodlover bent of juist meer wilt weten wat je met havermout kunt doen naast saaie havermoutpap. Zoals je hebt gezien, kun je VEEL met havermout (pizzabodems, brood, ontbijtkoek, etc.). Ik hoop echt dat Pascal en Mathijs in de toekomst door blijven experimenteren met havermout. Het doel van beiden is behaald: het boek is een ware inspiratiebron! Ik kan niet wachten om meer recepten uit het boek klaar te maken. Het boek kost รขโ€šยฌ19,99 en bevat 222 pagina’s.

Welk recept lijkt jou het lekkerst? En wist je dat je zoveel verschillende gerechten kunt maken met havermout?

Mijn havermout recepten collectie door de jaren heen:
Gehaktbroodjes met havermout
Pure havermoutpannenkoekjes
Havermout overnacht | Griekse yoghurt | Citroen | Appelrasp | Chiazaadjes
Havermout huttenkase pannenkoekjes
Zachte havermout wortelkoekjes met griekse yoghurt glazuur
Fluffy havermout banaan (met eiwit)
Havermout met geroosterde appelen
Havermout als ontbijt
My super duper breakfast
Recept sharing havermout kokos amandelkoekjes

Bron
Afbeelding magnetron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *