collageHello lovely’s! Ik heb vorige week netjes foto’s gemaakt đŸ˜€ Waar ik best trots op ben. Highlights van de week zijn de high tea die ik thuis organiseerde met 6 vriendinnen en Hello Fresh gerechten die ik uitprobeerde.

Maandagmiddag voelde ik dat mijn keel geĂ¯rriteerd was en dat is meestal HET teken dat ik verkouden zal worden en dat was ook zo. Ik vroeg direct aan hubby om Rhinocaps te kopen in de hoop dat dat in combinatie met stoombad de verkoudheid zou verbannen, maar helaas het zette toch door. Daarnaast bij Trekpleister ook CB12 gekocht voor een reukloze adem.

CB12 is nog steeds in de aanbieding voor 13 euro ipv 25 euro (500 ml) tot 31 januari! Eigenlijk heb ik 2 producten gekocht voor de prijs van 1 KACHING!

Mijn allereerste Hello Fresh box kwam 2 weken terug aan op de zondag (wat wel heel fijn was), maar we hadden er niet echt op voorbereid en we hadden al best vooruitgekookt. Maar gelukkig waren de producten nog steeds goed om te gebruiken. Dus eerste gerecht die ik uitprobeerde was een zoete aardappel linzen spinazie curry en kokosmelk met stukjes feta overheen gestrooid. Ondanks dat ik verkouden was, smaakte dit echt heel goed! Wel wat pittig, but it was pretty good tegen mijn verwachting in eigenlijk đŸ˜›

Woensdagavond maakte ik voor hubby custard die ik vorig jaar kocht in Engeland bij supermarkt Tesco (wat zo een fijne supermarkt is; lekker groot EN 24 uur per dag open hoe chill is dat?!). En voor mezelf een gezonde smoothie gemaakt van blauwe bessen sap met spinazie en bevroren bosvruchten. Ik was verkouden en had de vitamientjes nodig!

Ook keken we naar het programma ik zorg voor jou. Mijn moeder en ik vinden dit een interessant programma om naar te kijken. Het gaat om mensen die ineens ziek zijn geworden en waarbij de partner ook in 1 klap mantelzorger worden; very tough! En ook erg mooi om te zien dat de partner ondanks alles uit liefde toch besluit te blijven terwijl het fysiek en emotioneel heel zwaar is om voor een ander te zorgen vooral als die niet voor zich zelf kan zorgen. Peter van der Vorst bekijkt met een team hoe ze de mantelzorger wat meer steun kunnen bieden vanuit de zorgverzekering, aanpassingen in het huis, dagbesteding etc.

Donderdagochtend ontbeet (brunchte) ik voor het eerst met havermout in currykruiden en een gebakken ei en het beviel me eigenlijk wel đŸ˜€
Ik probeerde de tweede Hello Fresh gerecht uit namelijk de snelle pasta van Jamie Oliver. Hierbij moest je cherry tomaten fijn hakken in een salsa met olijfolie, knoflook, basilicum en olijven. Tijdens het snijden kreeg ik een telefoontje van mijn verzekering en die kon ik gewoon opnemen met mijn Apple Watch! Hoe cool is dat! Dus ik nam het telefoontje aan en ik kon lekker door snijden đŸ˜€ Voel me nu wel net de Knight Rider want daar communiceerde Michael ook via zijn horloge met z’n auto đŸ˜› De pasta was ook erg lekker en zo simpel om te maken. Wat ik wel jammer vond is dat er teveel olijven over bleven. Ik bedoel Hello Fresh geeft alles in precieze hoeveelheden en dat je maar 6 olijven nodig hebt van een heel bakje vind ik belachelijk. Ik wijkte dus af van het recept en gebruikte meer dan 6.

In de avond probeerde ik een heel makkelijk recept uit
 In 2013 blogde ik over roti’s die verkocht worden in de Jumbo, maar niet echte roti’s zijn, maar eigenlijk meer smaken naar Marrokkaanse Msemen.
Op Instagram las ik dat een Marokkaanse zei dat zij altijd bladerdeeg gebruikte om dat te maken. En dit wilde ik altijd al uitproberen. WOW dit is gewoon hetzelfde als die neppe roti’s van de Jumbo en denk ook wel wat goedkoper! Gewoon ontdooide bladerdeeg op de pan laten bakken weerszijden dus. Ik smeerde wat aardbeien jam over heen en eentje met wat pure hagelslag; een heel makkelijke dessert. Maar ook wel een vette, dus niet iedere dag dit doen đŸ˜›

Vrijdag warmde ik wat spaghetti op van de vorige avond voor lunch, maar jakkie dat smaakte totaal niet! Het recept moet je wel echt vers eten, want de tomaatjes waren niet gaar gebakken en dat wordt wel gebakken in de magnetron; geen aanrader dus.

Zaterdagochtend wordt er altijd Turkse puntjes gekocht; zo lekker met rijpe cherry tomaatjes en 30+ kaas. We gingen ook naar de Action en daar kocht ik de Garnier body lotion die 24 uur blijft zitten ofzo en een in douche body milk voor die dagen dat je echt moet haasten en geen tijd hebt om je in te smeren. Ook deden we wat boodschappen voor de high tea op zondag.

En omdat ik de gastvrouw was wilde ik er natuurlijk zo goed mogelijk eruit zien en gebruikte mijn olijfolie kaneel honing conditioner masker. Dit masker is by far de meest gelezen artikel van mijn website en staat ook in mijn top 3 van meest gelezen. Mijn haar droogde zondag zo mooi op dat ik het niet eens hoefde te fohnen! I am just in love met dit masker en de plastic wat je dus in de foto hierboven ziet is vershoudfolie en dat gebruik ik om mijn hoofd en haar in te wikkelen om ermee te slapen zodat alle ingrediënten goed in kunnen werken. En resultaat is uber zacht stijl haar! Dit masker wil ik nu dus iedere week gebruiken en ze zeggen dat je haar hier ook wat lichter van wordt, dus ben erg benieuwd!

 

Zondag was de high tea! Zie hieronder wat voor lekkers er allemaal was. Iedereen nam dus wat mee:

Mijn ouders kochten deze warmhoudbakken (verwarmd op elektrische platen) bij de Blokker en ik kan het echt iedereen aanraden; zo fijn voor kleine feestjes. Alle drie bovenstaande gerechten heb ik zelf gemaakt;
*spicy carrot soep met oker
*BBQ chicken wings uit de oven (recept vind je HIER)
*gestoomde groente uit de slowcooker
De high tea was erg geslaagd (best veel werk vanuit mijn kant), maar het was het allemaal waard heerlijk gezond eten, met wat ongezonde zoete maar oh so heerlijke koekjes en taarten! Deze high tea doen we ieder jaar rond december/januari, bekijk hier de vorige high tea potluck get togethers: eerste en tweede keer. Echt een aanrader om te doen met vriendinnen.

Week 4 was ondanks mijn verkoudheid toch best een leuke week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *