overall_hightea_1
1 keer per jaar organiseren we met 5 vriendinnen een high tea. Het potluck concept hebben we weer toegepast: iedereen neemt wat mee. Bekijk hier de vorige potluck gerechten. We hadden zowel hartige als zoete recepten meegenomen naar de high tea. Er was zelfs een authentiek Noors recept gemaakt!

kokosmakroon
De Kranse Kake (nummer 1) is een Noors recept, het is zoet en eigenlijk zijn het ringen. Mijn Noors collega heeft dit gemaakt. De ringen zijn gemaakt van amandelen, eiwit en zijn helemaal niet hard, maar juist zacht en ‘chewy’. Nummer 2 zijn kokosmakronen ze smaakten heerlijk ook dit was zelf gemaakt. Daaronder ‘muffins’ daar ontstond nogal discussie over omdat ik het niet echte muffins vond terwijl op de verpakking dat wel stond 😛 Zo ziet de Kranse Kake in z’n geheel eruit (ain’t it pretty?):
kransekake_coll1

Een ander vriendin was de dag ervoor naar Rotterdam geweest naar de markthallen oftewel de foodwalhalla van Nederland. De markthallen is een onwijs leuk concept het is een groot gebouw met woningen en in het midden een groot hal met allerlei food kramen. Ik moet er zelf nog een keer naar toe, can’t wait to go! Daar heeft mijn vriendin dus deze heerlijke dips gekocht namelijk humus (kikkererwten), olijven tapenade EN avocado roomkaas dip (daar heb ik helaas geen foto van). Maar wat smaakte de humus & avocado dip fris! Heerlijk op stokbrood.
dips

Deze smakelijke pasta tonijnsalade met olijven, komkommer en wat munt was zeer welkom. Waarom? Persoonlijk hou ik niet van teveel zoet en afwisselen met hartig en zoet was een tactiek die we allen stiekempjes hanteerden.
tonijnpasta

Frambozen cakejes en chocolade cranberry muffins (zie recept muffins hier)
frambozen_chocolate_muffins

Zalm sandwiches & filodeeg met pesto en spinazie vulling in de oven gebakken
sandwich
Alles smaakte heerlijk, wel een beetje teveel maar we trokken er een hele middag voor uit 😉 Wat eten, theetje erbij, bijkletsen, het eten laten zakken en vervolgens nog wat lekkers nemen.

Welk gerecht lijkt jou lekker? Waar zou jij het recept van willen hebben? Ik kan het recept namelijk vragen aan 1 v/d girls en het hier op de blog featuren!
theekan

Bron afbeelding kranse krake met paarse bloemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *