diyhaarmasker_header

Haarverzorging vind ik erg belangrijk, ik heb zoveel oliën in mijn haar gedaan zoals arganolie, kokosolie en olijfolie. MAAR deze nieuwe haarmasker overtreft al die oliën. Nog nooit heb ik zo weinig moeite hoeven te doen om mijn haar in model te krijgen. En dat allemaal dankzij de nieuwe DIY haarmasker die ik op Youtube heb ontdekt, namelijk een haarmasker met olijfolie, honing, kaneel en conditioner. Kijk mee hoe ik deze DIY masker maak en natuurlijk ook naar mijn ervaring. Helaas kan ik wegens mijn geloofsovertuiging mijn haar niet laten zien. Maar vertrouw me aub dat dit masker ontzettend goed is!

View the English article here

Het recept voor de DIY haarmasker bestaat uit 5 stappen

stap1
Je begint met een halve kop olijfolie

stap2
Dit meng je met 2 theelepels kaneel. Ik heb een oude jampot gebruikt om de haarmasker in te bewaren. De hoeveelheid van dit recept kun je twee tot drie keer gebruiken.

stap3
Dat ziet er dan zo uit

stap4
Dan doe je een halve kop honing erbij

stap5
En als laatst doe je een halve kop (mag ook iets minder) haarconditioner.

stap6
Dit alles moet je heel goed met elkaar mengen, het liefst met een vork. En dan krijg je een soort van drappig goedje; Het ruikt zo lekker That’s it! Het haarmasker is klaar voor gebruik. Ik smeer dit in mijn haar voordat ik naar bed ga en vervolgens ‘pak’ ik mijn haar in met plastic folie. Hierdoor kan de haarmasker supergoed intrekken door de natuurlijke warmte dat wordt vastgehouden in de plastic folie. De volgende dag eruit wassen.

Wat ik heb meegekregen van filmpjes op Youtube is dat olijfolie, honing en kaneel het haarkleur lichter maakt. Zelf zag ik geen kleurverschil na het eerste gebruik, maar na meerdere malen gebruik zou je wel een verschil moeten merken (ik ben dus erg benieuwd!). Gister kwamen er twee vriendinnen langs, de ene zei dat mijn haar er dik uit ziet en de andere zei dat het leek of ik een pruik op had; zo mooi ziet eruit het glanst helemaal. Persoonlijk vind ik dat het mijn haar super super super zacht maakt. Dit merk ik zelfs wanneer mijn haar nog nat is. Zodra het haar half droog is dan borstel ik het wat uit en ik hoef niet eens een fohn te gebruiken: zo glad wordt mijn haar alsof ik een stijltang heb gebruikt. Ik ben vanaf nu een firm believer in de wonderen van honing! Ik geloof dat honing mijn haar zo ontzettend soepel en veerkrachtig maakt. Ow en dit werkt niet alleen voor Europees haar, maar ook voor kroes haar!

Uiteraard zag ook ik de commercial (van de week) voorbij komen van Nicole Scherzinger van Herbal Essence “Honey I’m Strong”. Je kunt wel raden dat ik veel liever mijn natuurlijke DIY haarmasker gebruik dan die van Herbal Essence 😉

Dus ik zou zeggen, probeer het eens uit en laat vooral een comment achter als het net zo goed voor jou heeft gewerkt als voor mij 😉

Hieronder vind je de twee Youtubefilmpjes die ik heb gebruikt voor mijn haarmasker:


Hier wordt rauwe honing gebruikt en water (dit heb ik dus niet gedaan).


Dit is het masker recept dat ik heb gebruikt en zoals je ziet heeft dit meisje kroeshaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *