mobile-product_kindara_3
Over menstruatiepijn daar weet ik alles van af, maar hoe lang mijn maandelijkse cyclus duurt? Euhm, daar moest ik me tot voor kort in verdiepen. Vroeger hield ik nooit bij wanneer ik mijn menstruatie zou krijgen, ik zag het wel aankomen zolang het maar 1 keer in de maand kwam dan was ik tevreden. Alleen zo wist ik natuurlijk nooit hoeveel dagen mijn cyclus duurde. Andere meiden weten dat precies en dat zette mij aan het denken want dit zijn meiden die heel goed weten hoe hun lichaam werkt. En ik heb geen enkel benul hoeveel dagen mijn cyclussen duren. Het bijhouden van je cyclus maakt het ook makkelijk om bijvoorbeeld zwanger te raken of om juist niet zwanger te worden (op een natuurlijke manier).

Ovulatie

Vanaf de 14e dag na de eerste dag van je menstruatie kun je namelijk al zwanger raken en dit verschilt ook nog eens per individu. Je bent dan 5 á 6 dagen vruchtbaar. Je hoeft eigenlijk niet de pil te slikken als je weet hoe je cyclus werkt; weet je wanneer je vruchtbaar bent dan kun je voorzorgsmaatregelen treffen.
gzhb19
Toen ik naar de gezondheidsbeurs ging was er een apparaat (LadyComp) die je kon gebruiken die elke dag je temperatuur opnam. Het blijkt dat wanneer je ovuleert en dus vruchtbaar bent je temperatuur iets omhoog stijgt. Zodra het apparaat die stijging waarnam dan is het babytime of juist niet. Dat is ontzettend handig! Het apparaat kost wel erg veel starttarief is vanaf 300 euro….

App Kindara

Ik ging dus op zoek naar een alternatief en stuitte op de app Kindara. Kindara is zeer uitgebreid je kunt er van alles in kwijt zoals lichaamstemperatuur, menstruatie, wanneer je gemeenschap hebt gehad en nog veel, veel meer. En als je je cyclus hebt bijgehouden in je agenda dan kun je deze data ook met terugwerkend kracht erin plaatsen. De app rekent dan uit hoe lang je cyclus is geweest per maand en dit geeft inzicht, inzicht hoe je lichaam werkt en belangrijker: als je een cyclus mist dan heb je de data paraat om aan je arts te laten zien.

Ook als je een zwangerschapswens hebt, kun je de arts laten zien hoe lang jouw cyclussen zijn als deze bijv. meer dan 40 dagen zijn dan kan de arts je gelijk al bepaalde medicatie voorschrijven.

collage_kindara_app3
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave
Ik gebruik de app al een paar maanden en vind het ontzettend fijn om alles hierin bij te houden en ben zeer te spreken over deze app! Geen ongewenste advertenties én als je vragen hebt via de mail wordt je snel geholpen.

Lichaamstemperatuur meten

Je lichaamstemperatuur stijgt iets tijdens je ovulatie, dus zodra je deze stijging ziet kun je ervan uitgaan dat je dan het meest vruchtbaar bent.

Het apparaat van de gezondheidsbeurs is gebaseerd op het meten van je lichaamstemperatuur alléén dit moet je wel iedere dag op hetzelfde tijdstip doen en je moet dit ook opnemen net nadat je wakker bent en voordat je je bed uitstapt. Als je dus geen 300 euro voor de Ladycomp hebt dan kun je dit doen met een normale digitale thermometer.

Maar de app Kindara biedt voor 99 dollar een bluetooth digitale thermometer die automatisch je lichaamstemperatuur doorstuurt naar je app! Deze moet ik gewoon hebben 😀 😀
wink_kindara
Avoid Pregnancy Naturally Fertility Awareness Method App
Meer informatie over regels 1,2, 3 & 4 vind je hier
Avoid Pregnancy Naturally Fertility Awareness Method App_2

Het bijhouden van je cyclus wordt in het Engels fertility awareness genoemd ik ben hier een grote voorstander van. Waarom de pil slikken als je je cyclus zelf kunt bijhouden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *