theorangegarden_interview_food_tips

Het nieuwe jaar (artikel) hier op de blog mag ik inluiden met een speciale dame namelijk Sarah van the Orange Garden! Kun je nog de tips van Eslem herinneren? In deze serie mocht ik 3 food bloggende diva’s interviewen met een multi culti food blog. Zelf heb ik Sarah’s La Place geïnspireerde tonijnsalade uitgeprobeerd met succes!

tonijnsalade1-theorangegarden-1024x768

MAAR ook haar Turkse pides waren gigantisch goed in de smaak gevallen en niet alleen bij mij thuis. Het blijkt dat anderen op het web dit recept ook zeer interessant vonden want het recept is inmiddels al meer 2600 keer bekeken en staat ook in de top 3 van meest gelezen artikel hier op de blog!

header

Laten we eens gauw een kijkje nemen in de keuken van Sarah

1
Wij zijn gemiddeld €75,- per week kwijt aan boodschappen. Ik vind dit persoonlijk niet veel en vrij budget voor een gezin van twee volwassenen en twee ukkies onder de drie jaar (die met alles al mee eten).

2
Wij doen elke week boodschappen. Tussendoor kopen we wel nog brood en melk. Of als ik (wat weleens voorkomt) iets ben vergeten op mijn boodschappenlijst te schrijven en ik het nodig heb, dan ga ik weleens nog naar de supermarkt.

3

bank-note-209104_640

Betreft eten bezuinigen we eigenlijk niet. Ik kook wat ik lekker vind en koop daarom ook wat we lekker vinden. Wel let ik op wat ik al in huis heb, ik hou absoluut niet van verspilling. Ik haat het daarom ook als er iets over de datum gaat wat ik te lang heb laten liggen en koop daarom enkel wat ik nodig heb. Stel ik krijg onverwachts bezoek of ik wil opeens iets anders maken dan schuif ik met mijn weekmenu.

4
A LOT! Pasta, rijst, meel, suiker, blikken tomaten (puree, gezeefd, hele en in blokjes), tonijn, gedroogde peulvruchten, bakpoeder, vanillesuiker, olie, olijfolie, ketjap, soya, allerlei kruiden, tja best veel dingen standaard. Ook een pot pindakaas en ander broodbeleg heb ik altijd in de kasten.
voorraadgast- theorangegarden_food_tips

foodtips_ theorangegarden_voorraadkast_organizing

5
Zo ziet mijn koelkast er op het moment uit. Onderin de lade met verse groente, daarboven een mandje met kleine dingetjes zoals een stuk parmezaanse kaas, garnalenpasta, boven de potjes jam, augurken en andere ingemaakte dingen. Ook homemade bbq saus en pesto heb ik erin liggen.

theorangegarden_food_tips_koelkast

Ik probeer de koelkast na elke boodschap te ordenen. Moet toegeven dat het niet altijd lukt, maar probeer het wel te doen.

6
Ik vries meestal, hartige hapjes in. Denk hierbij aan loempia’s, broodjes met vulling, ander soort brood. Ik heb voorheen wel vaak maaltijden voor avondeten ingevroren, maar doe dit niet meer ivm ruimte in de vriezer. Zal later toelichten waarom ik dat deed toen der tijd.

7

question-marks-2215_640
Ja, ik kom ook weleens inspiratie tekort, of misschien kan ik het beter zeggen als, ook ik heb soms geen zin om te koken en gewoon even niks. Dan zoek ik meestal op iets makkelijks. Het helpt om in mijn foto’s te scrollen en in de koelkast te kijken. Meestal kom ik dan wel op een idee.

8
sieve-504181_640

Mommy’s to be raad ik aan voor de bevalling al maaltijden in te vriezen. Bij mijn eerste zoontje heb ik dit niet gedaan en zat midden in een verhuizing waardoor het fornuis niet aangesloten is. Op zich niet een ramp, je kunt altijd nog wat te eten bestellen, maar bij mijn tweede zoontje pakte ik het dus anders aan, omdat ik toch wel voedzaam eten wilde geven. Dus vries daarom maaltijden just in case in, je weet maar nooit. Je kunt je niet lekker voelen na de bevalling of al tijdens de zwangerschap. Zo maak je het je toch een stuk makkelijker. Probeer daarbij ook te variëren in je maaltijden en voedzame ingrediënten uit te kiezen.

Woaw! Ik ben onder de indruk van Sarah’s koelkast dat ziet er goed geordend uit (iedere week na het boodschappen je koelkast op orde houden is een hele goede tip). Ook het emmertje met (doorzichtige deksel) gevuld met bak accessoires neem ik gelijk over. Wat vind jij een goede tip ?

Volgende week vrijdag is helaas alweer de laatste foodblogger aan de beurt namelijk Fatima van Safrana Argana Ken jij ook een multi culti food blogger die het verdient om in de spotlight te staan? Stuur me dan een berichtje naar info@tastynilous.com 😉

Afbeelding biljetten
Afbeelding vraagtekens
Afbeelding zeef met groente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *