fluffy_ei_magnetron_nl
Wie kent het niet? Die hectische ochtenden, geen tijd voor ontbijt, prioriteit uno is om zo snel mogelijk het huis te verlaten. Terwijl ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Ik laat je een ontbijt goochel trucje zien 😉 waardoor je binnen 5 minuten je ontbijt al klaar hebt en binnen 10 minuten deze al hebt opgepeuzeld. Ik heb de afgelopen week namelijk deze super makkelijke fluffy ei (to go) meerdere keren gemaakt (ik en hectische ochtenden kunnen elkaar de hand schudden). Een wereld ging voor me open toen ik onderstaand filmpje met “breakfast ideas” voor in de magnetron voorbij zag komen via YouTube channel Popsugar Food. Je kunt zelfs aardappelen gaar koken in de magnetron in minder dan 5 minuten.
View the English article here

Ik heb 2 eieren geklutst met wat zout en peper zonder olie/boter, toch benoemenswaardig om dat even te benadrukken 😛 In een kom dat geschikt is voor de magnetron. Ik laat de eieren 2 minuten in de magnetron. Voor elke magnetron kan de kooktijd verschillen. Mijn advies: kijk om de minuut even hoe het vordert met het ei. Na de 1e minuut de magnetrondeur openen maakt helemaal niets uit en heeft geen invloed op de uiteindelijke resultaat. Als je ziet dat de ei na een minuut nog steeds niet gebakken is nog een minuut laten koken en zo ga je door tot dat je ziet dat de ei goed is gekookt.

De eieren zwellen enorm op in de magnetron, zo gaaf om dit te zien 😀 Zoals je ziet zijn de eieren lekker fluffy en dik. Je kunt er van alles bij doen zoals geraspte kaas, bosuitjes, selderij, overige kruiden, etc. Je kunt ook cake in de magnetron klaar maken.

Geloof je me nu dat dit letterlijk een ‘eitje’ is?

Source Microwave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *