foodshock_collage
De afgelopen paar weken ben ik achter gekomen dat ik niet zo gezond ‘eet’ als dat ik dacht. Ik probeer altijd zo verantwoord te eten, met zo min mogelijk vet, suikers etc. Wat ik de afgelopen weken heb gehoord/gezien dat was erg teleurstellend vooral honing en zalm zijn twee producten die ik vaak gebruik.

honey-352205_1280
De eerste food shock was namelijk honing. Het blijkt dat er in honing plastic zit, dit keer niet de schuld van de fabrikant. Doordat we met z’n allen zoveel plastic afval produceren en dit ook in het natuur terecht komt, eten de bijen stukjes plastic en dit komt terecht in de honing! In het programma keuringsdienst van waarde werden allerlei soorten honing getest in een laboratorium en ja hoor, in elke pot honing werd plastic gevonden. Sterker nog in de biologische honing werd meer plastic gevonden dan in niet biologische honing….

fry-183157_1280
Als je ooit naar China op vakantie gaat, let dan heel goed op waar je iets te eten koopt. Koop geen gefrituurd voedsel van straatverkopers! Het blijkt dat normale olie te duur is. Hierdoor gaan Chineze straatverkopers op zoek naar de meest goedkoopste olie die te vinden is, hoe ze dit doen is shocking! Om de “goedkope olie” te maken wordt er gezocht naar: oude frituurvet van restaurants, verrotte diervet van slachthuizen, rioolvet, etc. Dit heet in de volksmond: gutter oil. Hieronder een filmpje hoe “gutter oil” gemaakt wordt (be aware: dit is echt heel vies om te zien)

Iedere keer voelde ik me zo goed wanneer ik een pakje zalmfilet in mijn boodschappenwagen gooide: ik krijg de juiste omega vetten naar binnen, yes (dat dacht ik)! Maar, helaas: weer een illusie minder want het blijkt dat gekweekte zalmfilet net zo vet is als 1 normale pizza! Alleen wilde zalm bevat de juiste omega vetten. De gekweekte zalmfilet die in de schappen liggen zijn dus allesbehalve mager en gezond.

zalm

Welke food shock vind jij het meest shocking? Ook de gutter oil?
Bron foto’s 1, 2 en 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *