2014-04-05 12
Geinspireerd door Hills & Mills heb ik zelf ‘geprobeerd’ de raw cacoa date & walnut bar te maken. Eerst even gegoogled en het blijkt dat je in een mum van tijd een heerlijk dessert kunt serveren. Ik noem dit recept brownie balls (en zo smaakt het ook naar) de voorbereiding duurt 5 minuten. En wat als ik je zou zeggen dat je de balletjes niet eens hoeft te bakken? It’s true! Kijk maar wat er allemaal in zit:

3
Dit zijn de enige 3 ingredienten die je nodig hebt (niet helemaal je hebt ook wat kokosrasp nodig als je wilt kun je wat in het mengsel erbij doen). Ik had nog een halve kop dadels over, een halve kop walnoten en 1 eetlepel cacaopoeder.

4
De bovenstaande ingredienten in de blender doen en dan heb je dit mengsel. Nu rest alleen nog het balletje vormen. Het mengsel leent zich alleen niet voor om een bal er mee te rollen, je moet het mengsel echt tegen elkaar drukken en daarna kun je er een bal van vormen.

5
De balletjes zien er dan zo uit. Alleen nog wat kokosrasp erover heen doen en that is it! Omdat dadels best plakkerig zijn, blijft de kokosrasp er lekker op plakken.

6
Zo verslavend lekker en makkelijk! Je kunt ook stukjes koek, chocola of discoballetjes gebruiken in plaats van kokosrasp (leuk voor kinderen) om te variëren.

Voor dit recept hoef je geen keukenprinses te zijn, toch? Overigens zag ik dat het recept van Hills & Mills (de raw cacoa date & walnut bar) online staat, zie hier. Het enig verschil in het recept is dat Hills & Mills honing erbij doet. Voor mij persoonlijk hoeft de honing niet want ik vind dadels an sich al zoet genoeg, maar mijn hubby vond dat de brownie balls wel wat zoeter mocht, dus there you go; niet iedereen heeft dezelfde smaak 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *