gzh_header_1_2

Eindelijk het verslag! Ik had het een beetje uitgesteld (expres) omdat ik wist dat het een hele klus zou zijn (teveel beeldmateriaal) 😛 Maar het begin is gemaakt. Misschien kun je het nog herinneren dat ik van de gezondheidsbeurs 100 bezoekers blij mocht maken met een fikse korting van 17 euro. Hierdoor hoefde je maar 2,50 te betalen voor een kaartje. Hier hebben mijn vriendinnen gebruik van gemaakt.

We zijn op 14 februari met de trein afgereisd naar het Jaarbeurs te Utrecht. Dat was echt superfijn de verbinding en aansluiting vanaf Utrecht station naar het jaarbeurs is namelijk op ideale loopafstand. Wat ook nog fijn was, was dat mijn vriendinnen dankzij de korting het geld weer konden gebruiken voor het treinkaartje (Ka-Ching). We kwamen aan om 10.30 en we bleven tot een uurtje of 5. Vorig jaar heb ik de beurs al bezocht, maar mijn vriendinnen niet. Dus ik vond het heel erg spannend hoe zij de beurs zouden ervaren. Ik kan je nu alvast verklappen dat ze het ZEER geslaagd vonden, leuker dan de huishoudbeurs 😉

Een breed scala aan gedroogde groente en fruit. De gekruide gedroogde sperzieboontjes waren echt lekker!

Zeewier pasta! Nog nooit eerder gezien. Ik had het alleen niet kunnen proeven, jammer! Maar de Groene meisjes hebben er vorige week over geblogd.

Hoe gaaf is deze mobiele spa bus?! De rechterafbeelding onderin is een Koreaans makeupverzorging (Egg Pore), waarbij het doel voornamelijk is om de poriën minder zichtbaar te maken van maskers, primers tot aan serums.

Natuurlijk kon je overal stukjes lekkere ‘gezonde’ bars proeven.

Ralph Moorman je hormonen in balans

Tijdens de beurs werden er veel workshops/lezingen gehouden. Kim Holland was er om advies te geven als liefdescoach. Mijn vriendinnen en ik hebben het programma op voorhand bekeken en besloten om de lezing van Ralph Moorman’s (levensmiddelentechnoloog & gezondheidscoach) bij te wonen. Als je geïnteresseerd bent naar de overige lezingen/onderwerpen (het waren er heel wat) dan kun je dat hier bekijken. We wisten eigenlijk niets van hem af. Maar tijdens en na de lezing waren wij enorm onder de indruk! Het blijkt zelfs dat Ralph super bekend is en al veel boeken heeft geschreven over het in balans brengen van je hormoonhuishouding. De lezing heb ik opgenomen en dat kun je hier bekijken – ik beveel het je aan 😉 –

Ik heb zelfs Ralph een vraag gesteld niet tijdens de lezing, maar we zagen hem toevallig staan wachten op iemand die naar het toilet moest 😛 Mijn vriendinnen zeiden nu kun je hem wat vragen 😀 Dus ik vroeg hem of het waar is dat kokosolie hormonen in balans houden waarop hij antwoordde dat dat zeker het geval is, maar dan wel met extra vierge kokosolie en ook afwisselen met roomboter omdat dat ook goede vetten bevat.

Hold up, Back up, Zeewierburger?!

Na de lezing besloten we om te lunchen. In de foodcourt spotte ik al snel de zeewierburgers en ik zei resoluut tegen m’n vriendinnnen dat gaan we eten! Aangezien ik de burger nooit eerder heb geproefd. M’n vriendinnen hadden weinig te zeggen daarin, hihi, maar ze weten als ik het zeg dat het wel lekker zal zijn. Ik heb de hele promotie van de zeewier burger op de tv gevolgd. De zeewierburger is dus geheel veganistisch. Het leuke was dat toen wij zaten te eten, dat er iemand van het bedrijf naar ons toe kwam en zei dit is toch ook halal? Natuurlijk! Hij was erg nieuwsgierig geworden door ons  (hoofddoekjes). En zo maakten we een praatje, dat we minder vlees hoefden te eten als we zeewier kunnen gebruiken. Zeewier is tenslotte het voedsel voor vissen dus ook de visvangst kan wellicht verminderd worden. We vonden de burger superlekker: helemaal geen overheersende smaak van zeewier zoals je dat zou verwachten, maar een hele zachte ziltige smaak en totaal niet ‘fishy’ wat ons verbaasde. Het burgerbroodje was een beetje groenig door het gebruik van chlorella. Dit was dan ook een zeer gezonde burger, maar wel met een aardig prijsje; 7 euro. Het was het wel waard om het een keer uitgeprobeerd te hebben.

Drankjes

Gezonde drankjes proeven! Ik proefde de kokoswater natuurlijk want ik ben er gek op! De stevia siroop was ook lekker. Alleen vertelde de vertegenwoordiger van de siroop dat ze de siroop bewerken om het een nog betere smaak te geven. En Ralph Moorman zegt dat al het voedsel dat wordt bewerkt (waar een E nummer bij staat) slecht is, dus dat was wel jammer van de stevia siroop want het smaakte goed. Die paardenmelk proefte ik by the way NIET, haha.

Sport

Qua sport waren er ook een aantal leuke workshops en je mocht zelfs op “bouncy shoes” bouncen door de beurs, dat was heel leuk om te zien. Een hoelahoep workshop werd gehouden (jammer dat de foto blurry is geworden). We probeerden ook de powerboard uit, en dat was wel echt een ervaring in de zin van: shake your jelly,  je hele lichaam trilt en waar je vet hebt daar trilt het nog meer. Je kunt je dus voorstellen hoe het aan kan voelen bij je billen 😛

Poeh, ik heb nog veel meer beeldmateriaal van de gezondheidsbeurs, maar ook mijn shoplog en allerlei interessante folders van organisaties. Als ik dat allemaal in deze post plaats dan komt er geen einde! Ik zal het dus opdelen in deel 2 en 3 met een aparte post over de shoplog. De komende 3 maandagen lees je de vervolgposts.

Lijkt de gezondheidsbeurs (tot zover) jou ook wat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *