paidyoutubeNLupdate01_article

Op 21 oktober heeft YouTube zoals verwacht de plannen bekend gemaakt omtrent de nieuwe service YouTube Red.

In een eerder artikel werd gespeculeerd dat YouTube bepaalde content, veelal populaire content achter een betaalmuur zou zetten. In datzelfde artikel hebben we aangegeven dat een andere service van Google (Music Key) $9.99 kost.

YouTube Red abonnementskosten

Google heeft ervoor gekozen om YouTube Red ook $9.99 te laten kosten. Als je al een Music Key abonnement hebt dan krijg je ook toegang tot YouTube Red. Omgekeerd is de werking hetzelfde. De service en applicatie is beschikbaar voor Android, desktop en mobiele web gebruikers. Let wel op want het iOS platform kost het $12.99 omdat Apple kosten op Google verhaald om op hun platform te zitten en dat word door Google direct doorgeschoven naar de consument, hoewel als er geregistreerd wordt via het web dit alsnog $9.99 kost.

YouTube Red Features

YouTube Red heeft features zoals het opslaan van video’s voor het offline bekijken en via de mobiele app kan er geluisterd worden naar de audio terwijl er bijv. de email word bekeken.

YouTube Red wil ook een Netflix achtige richting op gaan en zo dus “original” content willen gaan aanbieden zoals Netflix dat doet met series zoals House of Cards en The New Orange is Black en die service zal waarschijnlijk YouTube Originals heten.

YouTube Red zal volgens Google profijt hebben van de abonnee kosten. Het overgrote deel van die opbrengsten zal naar de content creators gaan, aldus Google. Creators die niet aan deze dienst willen meedoen zullen op “private” worden gezet. Private wil zeggen dat de video’s niet makkelijk vindbaar zullen zijn.

Overige YouTube services

Naast YouTube Red heeft YouTube namelijk ook, YouTube Gaming, YouTube Kids, YouTube Music én Google Play Music. Verwarrend of niet?!

Op 28 oktober zal de service uitrollen in de V.S en kort daarna de rest van de wereld. Ook zal er een proef termijn beschikbaar komen van een maand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *