bril_online_firmoo_review_vooraanzicht
Click here to read the review on ordering glasses online

Firmoo benaderde mij een aantal weken terug om een bril uit te zoeken en of ik mijn ervaring hierover op mijn blog wilde neer pennen: NATUURLIJK wilde ik dat! Wat een geschenk uit de hemel was dit aanbod. Ik had namelijk echt een nieuwe bril nodig. Ik kan niet zonder een bril of contactlenzen 🙁 De laatste tijd viel ik ook best vaak in slaap met mijn contactlenzen….ik weet het SUPER slecht hierdoor werden mijn ogen geïrriteerd. Maar ik had maar 1 bril die er ook nog eens heel oud uitzag en zwaar is (aan het eind van de dag voel ik de bril echt op mijn neus zitten). Dus het werd weer eens tijd voor een nieuw stylish montuurtje 😉

Ik laat je in 4 stappen zien hoe het bestelproces te werk gaat want het is heel simpel en wellicht ook veel goedkoper om een bril online te bestellen.

Stap-1-NL (1)
Via de website kun je dus een leuke montuur uitzoeken. Ik kan me voorstellen dat je dan denkt dat dat best moeilijk is, want je bent niet in een winkel waar je de bril even kunt uitproberen. Maar daar hebben de mensen van Firmoo iets slims voor bedacht; je kunt je eigen foto uploaden en bekijken hoe de bril jou staat. Ook kun je de bril bekijken bij verschillende personen (man of vrouw).
bril_passen_firmoo_online

Stap-2-NL
Normaliter besteld de opticien jouw bril, maar nu kun je dat dus zelf doen, maar dan moet je wel je exacte sterkte weten per oog. Daarnaast is de website ook nog eens Engelstalig wat nogal verwarrend kan zijn met bepaalde termen. Als je weet wat jouw sterkte is dan kun je dit heel makkelijk aangeven, in mijn geval (ik heb -4 sterkte en kan dus zonder bril echt NIETS scherp zien) heb ik een “single vision” nodig en klik op de blauwe knop “new prescription”.
Lens   prescription   Firmoo.com
Weet je niet meer precies wat je sterkte is dan kan het lastig zijn, maar dan kun je gewoon naar je opticien om te vragen wat je sterkte is op dit moment. Je kunt zowel plus als min sterktes bestellen:
bestellingproces2

Stap-3-NL Bij het online bestellen van een bril is de afstand in millimeters tussen je oogpupillen van belang. De afstand tussen beide pupillen kun je zelf meten met een liniaal of je kunt het aan iemand anders vragen om dat voor je te doen.
bestellingproces4

Stap-4-NL
Bij het bestellen natuurlijk je NAW gegevens opgeven zoals bij ieder andere bestelling. Een week later heb ik mijn bril ontvangen in een mooie stevige brillendoos met poetsdoekje. Wat ben ik blij met mijn nieuwe chique bril en zoals je ziet is het bestellen van een bril makkelijk en snel!

collage_firmoo_glasses_case
Mijn bril kostte 51 dollar waarvan 18,75 voor extra snelle bezorging.

collage_firmoo_lightweight_glasses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *