glasses-472027_1280

Zoals jullie weten kan ik niet zonder een bril of contactlenzen met mijn -4 sterkte. Gelukkig zijn brillen vandaag de dag gewoon een fashion item en dragen zelfs mensen die het eigenlijk niet nodig hebben er eentje. Het enige (luxe)probleem is dat er zo veel brillen zijn waar je uit kunt kiezen, dat het soms heel moeilijk is om te bepalen welke nou het beste bij jou staat. Ik geef je een paar tips waarop je moet letten bij het uitkiezen van een bril.

Bepaal je gezichtsvorm

Eén van de belangrijkste dingen bij het uitzoeken van een bril, is dat deze past bij je gezichtsvorm. Aangezien er acht verschillende gezichtsvormen te onderscheiden zijn, kan het best lastig zijn om te bepalen welke vorm jouw gezicht heeft. Een handige tip is om je haar in een staart of een knot te doen en voor de spiegel te gaan staan. Teken vervolgens met een lippenstift (of ander makkelijk te verwijderen product) de countouren van je gezicht op de spiegel. Beantwoord de vragen uit het volgende schema en je weet welke vorm jouw gezicht heeft, en wat voor montuur daarbij past.

Houd rekening met je huidtype

Als het gaat om kleuren kun je spreken van warme en koude kleuren. Warme kleuren zijn gemengd met geel, koude kleuren zijn gemengd met blauw. Om te bepalen welke van deze twee bij jou past, moet je kijken naar de ondertoon van je huid. Een handige tip om dit te doen, is door weer voor de spiegel te gaan staan en afwisselend een oranje (warm) en paarse (koud) sjaal om te doen. Je ziet snel genoeg wat voor effect de kleur op je gezicht heeft, waardoor je weet of je een warm of koud type bent. Voor het beste beeld doe je deze test zonder make-up en in een natuurlijk daglicht. Hier zie je welke kleuren koud en welke warm zijn.

Wees up-to-date

Er wordt geadviseerd om elke vier jaar te veranderen van bril om een montuur te hebben dat past bij je looks. Het is daarom slim om de brillentrends in de gaten te houden, zodat je up-to-date bent. Ook is het goed om je ogen op te laten meten als je een nieuwe bril gaat kopen. De sterkte van je ogen wil namelijk nog wel eens veranderen en het is belangrijk dat je een juist aangemeten bril op je neus hebt staan.

Mocht je voor het eerst een bril kopen, dan adviseer ik je om naar een opticien te gaan. Zij kunnen je ogen opmeten en je van goed advies voorzien. Heb je al langer een bril? Dan kun je je bril ook online bestellen. Lees hier hoe ik dat een tijdje geleden heb gedaan via Firmoo. Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet zo´n brillenmens bent, of gewoon af en toe wel eens zonder bril de deur uit wilt. In dat geval kun je kiezen voor contactlenzen. Op Lensplaza vind je meer informatie over welke soorten lenzen er allemaal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *