header_zomer_outfit_kantoor
Met de aankomende zomer willen we allemaal zo comfortabel mogelijk naar het werk, maar ook achter je bureau wil je er koeltjes bij zitten. Maar hoe kun je er representatief uitzien zonder dat je teveel van jezelf laat zien dan nodig is?

Investeer in zomerbroeken
office_outfit_tapered_trousers
In plaats van een compleet nieuw outfit te kopen kun je het beste shoppen naar zomerbroeken (let wel in sale) met in je achterhoofd houdend jouw bloezen en tops die in de kledingkast liggen. Dit is wat ik heb gedaan ik zag namelijk in mijn kledingkast dat ik bepaalde blousjes heb die ik nooit draag en dat komt voornamelijk omdat ik niet de juiste broek of rok heb die erbij past.

Als je eens weet hoeveel soorten broeken er wel niet zijn; genoeg om iedere dag een ander soort aan te doen 😉 Ik ben nu best wel van tapered broek in verschillende kleuren zoals hierboven in kleuren zoals moddergroen en zand beige: perfect voor werk, maar ook goed draagbaar voor in je vrije tijd. Sandalen zijn (dat is mijn mening) gemaakt voor zomerbroeken!

Broekrokken kunnen heel sjiek ogen als deze van chiffon stof zijn en zijn overigens ook erg leuk te combineren met korte topjes/bloezen.
office_outfit_loose_dresspants

Dunne losse broeken houden warmte niet vast en vallen bovendien ook niet zwaar op je lichaam waardoor je je heel vrij voelt èn makkelijk kunt bewegen.

office_outfit_shoes
Ik ben schuldig ik zag het belang van schoenen nooit echt in totdat mijn favoriete zwarte sleehakjes helemaal uitgekauwd eruit zagen en ik geen normaal zwart paar meer had om onder mijn kantoorkleding te dragen. Ja, ik heb wel van die zwarte zomer sleehakken met van dat kurkhout, maar dat past ook niet altijd bij elke outfit en dat maakt je look overigens ook niet zakelijker 🙁

Zorg dus voor een een paar neutraal gekleurde schoenen die bij elke outfit passen. Ik heb het al gemerkt in mijn schoenenkast; ik heb teveel soorten kleuren schoenen. Hierdoor ben ik onnodig langer bezig met het bedenken welk outfit past met welke kleur schoenen: heel vervelend voor die ochtenden dat je echt snel de deur uit moet!

office_outfit_grey_splash_color
Wees niet een grijze muis of ja, niet altijd! Met bepaalde kleuren kun je je grijze kantoorkleding echt een boost geven, denk bijvoorbeeld aan een oranje/paarse hemd met een oranje/paarse matching schoenen. Het hoeft natuurlijk niet altijd matching te zijn zoals je hierboven ziet.

Hieronder nog even een paar office look inspiratiefoto’s deze outfits hoeven zich natuurlijk te beperken tot alleen de werkruimte denk ook aan casual wear, sollicitatiegesprekken, etc. Kortom om indruk te maken, want eerlijk is eerlijk in je joggingbroek en sweatshirt kom je niet bepaald professioneel over.

office_outfit_inspiration_1

office_outfit_inspiration_2

office_outfit_inspiration_3

office_outfit11

Victoria Beckham heeft haar kledingstijl gevonden na jaren van ordinair naar nu elegante casual outfits. Haar eigen kledinglijn is minimalistisch ingericht en daarom zeker geschikt voor op het kantoor.

victoria_beckham_style_before_after_

Wat zijn jouw favoriete zomerbroeken?

Ik heb een aantal links verzameld met nog meer inspiratie voor outfits op de werkvloer:
1. Work outfit ideas conservative job – Glamour
2. 32 Summer Work Outfits (That Are Actually Cute) – Glamour
3. Genius work outfit ideas to try this summer – Glamour
4. Summer outfit ideas office – Popsugar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *