Vroeg opstaan is voor mij altijd een uitdaging (waarschijnlijk omdat ik al jaren lang gewend ben om de snooze knop tig keren uit te doen voordat ik echt opsta?). Vroeg betekent voor mij echt VROEG, dan wil ik zo rond een uur of 4 ’s morgens opstaan. Waarom? Omdat ik zoveel dingen wil doen waardoor het lijkt alsof de dag uit niet genoeg uren bestaat. Daarnaast brengt het vroeg opstaan allerlei voordelen met zich mee. Klik op “Meer lezen” om te lezen wat ik nu precies bedoel.
Wat wil ik nu in godsnaam om 4 uur s’ochtends doen, vraag je je wellicht af. Let me break it down for ya:

 1. Rustig opstaan
 2. Douchen
 3. Gezicht en lichaam insmeren
 4. Rustig ontbijtje klaarmaken 
 5. Rustig ontbijtje opeten 
 6. Kamer opruimen

Bovenstaande duurt al een uur voor mij (tjah, ik wil rustig wakker worden met de nadruk op rustiggggg )
En daar houdt het niet bij op! Vervolgens wil ik:

 1. Mediteren (lekker ontspannen)
 2. Leuke blogberichten schrijven, minstens 1
 3. Frans leren (mijn woordenschat verbreden, dus woordjes stampen)
 4. Dagbladen lezen (gotta know what’s happening in the world)
Voor bovenstaande heb ik wellicht aan 2 uur niet genoeg, maar dat is wel het minimale wat ik nodig heb. Nu vraag je je af, maar dat kun je ook later op de dag doen. Dat zou ik graag willen, maar ik werk fulltime en als je dan rond half zes thuis komt, dan heb je honger, wil je eten en lekker op de bank voor de avond chillen. Een dag werken is best vermoeiend….
Nu ben ik al een paar dagen vroeg opgestaan en dan voelde ik me zo trots op mezelf, dat ik die dingen dat ik wilde doen ook echt heb kunnen doen. Zoals ik al eerder zei, ben ik helaas zo ingesteld dat ik die snooze knop te vaak gebruik, waardoor ik alleen 1-4 kan doen. Op die dagen dat ik laat opsta, ben ik zo teleurgesteld in mezelf en mijn dag begint dan ook niet zo positief. 
Zoals ik met alles in mijn leven doe, heb ik over het vroeg opstaan ‘research’ gedaan. Naar mijn weten is er geen wetenschappelijk bewijs 
dat vroeg opstaan voordelen heeft, maar er zijn genoeg persoonlijke ervaringen van andere bloggers op het net. Voordat ik hun ervaringen zal delen, wil ik het volgende vertellen. Een paar jaar terug las ik een artikel over Condaleezza Rice, je weet wel voormalig minister buitenlandse zaken van de United States. In het artikel kwam naar voren dat toen zij een klein meisje was, dat ze elke dag om 5/6 uur ‘sochtens opstond zodat ze kon ijsschaatsen. Vanaf dat moment klikte er iets in mijn hersenen, ten eerste als je iets heel graag wilt dan maak je er tijd voor en ten tweede succesvolle mensen hebben door dat hard werken gelijk staat met vroeg opstaan. Condoleezza Rice, had het door, maar ook Benjamin Franklin (Amerikaans politicus en wetenschapper): “Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise”. 
Think about it, het is echt waar! Sommige mensen denken dat mensen die rijk zijn, dat die hun rijkdom zomaar hebben gekregen, meestal is dat niet het geval. Meestal werken zij wel 10 keer harder dan de gewone man, ever thought about that? 
http://www.zenhabits.net heeft de volgende 10 voordelen opgesomd waar ik ook mee eens ben:
Greet the day, dit is zo een mooi stukje dat ik met jullie wil delen als je opstaat:
“Every day, think as you wake up, ‘today I am fortunate to have waken up, I am alive, I have a precious human life, I am not going to waste it. I am going to use all of my energies to develop myself, to expand my heart to others, to achieve enlightenment for the benefit of all beings, I am going to have kind thoughts towards others, I am not going to get angry or think badly about others, I am going to benefit others as much as I can’ ” -Dalai Lama
 1. Amazing start, rustig je dag beginnen in plaats van dat eeuwige gehaast
 2. Quietude, vroeg in de ochtend heb je geen last van vervelende geluiden, op dat tijdstip is het juist superrustig
 3. Sunrise, de zonsopgang meemaken (do i need to say more?)
 4. Breakfast, the most important meal of the day!
 5. Exercise, in de ochtend bewegen kun je nooit ‘cancelen’ in vergelijking tot later op de dag
 6. Productivity, je kunt meer doen
 7. Goal time, je hebt de tijd om te focussen wat nu echt belangrijk in je leven is
 8. Commute, vroeg in de ochtend heb je geen last van opstoppingen en dergelijke 
 9. Appointments, nooit meer te laat komen voor afspraken
Dus, vanaf morgen wil ik vroeger opstaan! Ik zal elke keer wanneer ik vroeg opsta een berichtje plaatsen op mijn facebookpagina, stel dat ik een keer niet vroeg opsta, spreek me er aub op aan!!! Wil je ook meedoen? You are more than welcome! Daarnaast ben ik erg benieuwd naar jullie mening:
Wat vind jij van vroeg(er) opstaan?
Voor tips over vroeger opstaan zie http://www.howtowakeupearly.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *