Vorige week werd ik voor de tweede keer na een maand weer verkouden! De afgelopen week was niet heel boeiend, maar heb weer wat verschillende gerechten en fruit gegeten.

mondaySpruitjes tijd! Wij eten nooit spruitjes, maar dankzij de Hello Fresh box recept heb ik dit recept met radijsjes en tofu gemaakt. Het was erg lekker (weer tegen onze verwachting in). Beetje zielig mijn man kreeg in de avond enorm buikpijn door de spruitjes, hij kan namelijk niet tegen spitskool… Spruitjes lijken ook erg veel op kleine spitskooltjes… Dit was trouwens onze laatste box, werd een beetje te duur al die boxen per week. We willen wel 1 keer per maand een box doen.

 

tuesday

Ugh, wat voelde ik me dinsdag belabberd ik was SNOT verkouden. Ik had dus dan ook echt geen zin om wat te koken. Mijn man is gek op alles wat ongezond is, donuts, shoarma, koekjes met room, you name it he likes it. Ik kan er alleen hoofdschuddend naar kijken. Zo oneerlijk dat mannen een puist minder erg vinden. Om hem ook een beetje gelukkig te maken bestelde ik voor de eerste keer sinds we getrouwd zijn (ja,ja!) shoarma, pizza en chicken wings! Hubster was very happy en opperde zelfs dat we dit wel vaker konden doen, uhuuuuuh. Het bestellen via thuisbezorgd.nl ging ook heel erg goed PLUS snelle delivery, toppie dus.

wednesday

Woensdag heb ik niet veel foto’s kunnen maken, behalve van mijn Hello Kitty zakdoekjes die ik erg nodig had met mijn snotneus 🙁 De zakdoekjes had ik een keer bij het Kruidvat gekocht, echt ZO cute <3

thursday

Time of the month again PLUS verkouden, like are you serious? Ik ging die dag maar niet naar werk, voelde me echt belabberd. We hadden voor lunch een gebakken ei met Turkse puntjes en een papaya van de markt. Het was zo een kleine voor een euro het was eentje van goede kwaliteit, yay! En tjah, daar heb je weer zo een ongezonde croissant met cherry vulling voor hubster (gekocht bij de Turk), ughhh life is not fair…want ik wil ook, maar dat gaat natuurlijk niet met mijn acne huid *zucht*.

friday

Sjeesj, het lijkt net alsof er een ziekenboeg thuis is, want vrijdagavond voelde mijn moeder zich totaal niet lekker. Ondanks dat ze zich niet goed voelt, moet ze haar wortelsapje hebben. Ze maakt dit sapje een paar keer in de week en volgens haar werkt het heel goed voor haar ogen om helder te kunnen zien. Ik eet liever een wortel dan alleen sap want volgens mij zit er in sap alleen fructose wat weer tot een suikeraanval kan leiden. Dus beter een wortel dan maar met vezels, maar daar is moeders geen fan van. De overgebleven vezels die bewaar ik trouwens in de vriezer of in de koelkast.

saturday

Roti maken was mijn taak, gelukkig bereidde m’n moeder het deeg al voor. We hebben normale roti gemaakt zonder vulling, maar ook met vulling (aardappel). Ik vond het een beetje eng om alles in m’n eentje te doen; rollen en bakken. Meestal help ik alleen met het bakken. Maar het ging enorm goed! Zie je die bubbels op de roti tijdens het bakken? Dat is alleen maar goed betekent dat de roti’s lekker zacht worden.

Na het bakken wilde ik dolgraag een recept uitproberen met de wortelvezels namelijk carrot bread, maar echt een bread was het niet, meer een cake/pudding?

sunday

Toen ik een tiener was kwam er altijd een oudere tante van mijn moeder bij ons op bezoek. Ik vond haar altijd zo cool, ze heeft namelijk veel kinderen en een paar woonden in Amerika, Canada, Zuid Amerika en Nederland. Om de zoveel tijd rouleert ze van haar ene kind naar haar andere en dat lijkt me best wel leuk om zo te pensioneren de hele wereld reizen 😀 Anyways, zij at dus voor ontbijt gebakken bakbanaan met brood. In het Engels heet bakbanaan plantain. En zondag probeerde ik dat voor het eerst en het was echt niet verkeerd!

Heb jij ooit bakbanaan gegeten?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *