collage

Ik begin weer te verslappen met het maken van foto’s, maar ik heb toch aardig wat bij elkaar kunnen schrapen šŸ˜‰

MAANDAG

Ontbeet ik erg goed met havermoutbrood, avocado met een gebakken ei. Ik gebruik avocado net als sandwichspread/boter. Daarna vertrok ik naar Rotterdam voor een afspraak met mijnĀ cosmetisch arts Claire (Skin Doctor). Daar liet ze me een aantal nieuwe peelings zien die in de praktijk erbij komen om de huid te verbeteren. Ik heb dus als blogger een soort van preview gehad, haha. Toen ik terug kwam lunchte ik met brood en gehakt en nam ik een groente shake ernaast om wat extra aan te komen en voor de extra vitamine. De groentepoeder met enorm veel groenten en fruit (gevriesdroogd) kocht ik bij de gezondheidsbeurs. De smaak is niet echt lekker ik dronk het daarom ook snel weg.

Alweer geen foto gemaakt op de dinsdag vorige week was dat ook al zo…hmmm. Woensdagmiddag had ik voor werk een lunchbijeenkomst waarbij we lunch kregen alleen er ging iets mis bij de catering en i.p.v. ‘normale broodjes’ kregen we luxe broodjes, oh wat waren deze broodjes lekker! Het brood was wat krokant en gekruid met een plak zalm erop. Deze vergissing mag de catering wel vaker maken wat mij betreft šŸ˜€

DONDERDAG

Nog steeds erg tevreden met de Apple Watch zo fijn dat je kunt zien hoeveel je op een dag beweegt (activity). Ā Als ik bijv. niet genoeg heb bewogen dan probeer ik wat meer te lopen en minder het openbaar vervoer te gebruiken. De watch houdt natuurlijk niet alleen je activiteit bij maar nog veel meer! Ik ben van plan om er een post over te schrijven wat je er allemaal mee kunt doen. Donderdagmiddag na werk had ik enorme trek, maar er was geen leftover food meer over helaas. Dus moest ik zelf aan de slag gelukkig hadden we nog gerechten van Hello Fresh. Deze courgette soep met aardappel pesto gemaakt en speltmeel baquettes, het was heel lekker! Weer tegen onze verwachtingen in; mijn man en ik zijn heel kieskeurig wat eten betreft, als iets niet lekker smaakt dan eten we niet verder.Ā Haverbrood! Speciaal voor MomFever (die vorige week vroeg hoe havermoutbrood eruit ziet). Bij ons gaat havermoutbrood heel snel op. Toen ik bezig was met voorbereiding van het soepje, ging hubby op zoek naar havermoutbrood wat achteraf gezien heel makkelijk verliep. Normaal verkoopt de AH dit brood niet overal, maar we hebben hetĀ kunnen kopen bij een vestiging die het voorheen niet verkocht en nu (toch?) wel. En check die mooie ingrediĆ«ntenlijst het is echt haver en spelt dat erin wordt verwerkt, love IT. Vorig keer vertelde ik over de Indiase zender ZING op Telfort en dit keer keken we naar een kookprogramma dat VickyPedia heet. Daar werd een Zuid Amerikaans rijstgerecht bereid waarbij je het vlees en rijst in 1 pan maakt. Ik nam de recap op via mijn telefoon. Dit stuurde ik door naar mijn vader in de hoop dat hij ermee in het weekend aan de slag zou gaan…

Trouwens ik Ā voelde weer wat keelpijn en ja hoor ik ben weer verkouden geworden een maand geleden was ik dat al geweest *zucht*!

VRIJDAG

Mijn Noorse collega liet me het onderstaand goedje ruiken (Gomme), OMG wat rook dat goed! Onwijs naar kaneel. Het is iets met ingekookte melk, karnemelk, slagroom, met suiker en kaneel. Dat eten Noren kennelijk graag op brood. Ik mocht wat proeven en het deed me denken aan iets wat mijn moeder vroeger altijd maakte met bijna bedorven melk. Dat liet ze namelijk koken met suiker en dan krijg je van die lekkere zoete melkkorrels, diezelfde korrels proefte ik terug in deze “Gomme”. Lijkt me trouwens een behoorlijk caloriebommetje.Ā Movietime;Ā een collega van mij heeft zoiets slims bedacht. Ze heeft een abonnement genomen bij de openbare bibliotheek voor het huren van films (zodat je toch op een legale manier films kunt bekijken en niet afhankelijk bent van het aanbod van Netflix). Hiervoor heeft ze 56 euro betaald voor het jaar en daarvoor mag ze 18 films in 1 maand huren voor een maand en ook nog eens 2 keer verlengen (ieder keer een maand!). Nou dan heb je je geld echt wel terug verdiend! De bibliotheek heeft trouwens ook echt goeie nieuwe films in de collectie. M’n collega is zoooo aardig ik mag de dvd’s die zij leent ook bekijken. Ik sprak af om die de volgende dag op te halen šŸ˜€ Verse havermoutbrood met boter OMG zo lekker!

Vrijdagochtend voelde ik me helemaal PRIMA en ik dacht gezond te zijn door gojibessen mee te nemen met wat Griekse Yoghurt. Maar eenmaal op werk en nadat ik halverwege de yoghurt was, voelde ik me ineens Ā onwel worden. Ik kreeg buikpijn en de gojibessen smaakte ook niet echt lekker meer. Ik ging ziek naar huis en keekĀ toch even voor de zekerheid naar de houdbaarheid van de bessen en ja hoor; december 2015. Gelukkig kwam ik snel van de buikpijn af voortaan beter opletten dus…

ZATERDAG

Ging ik naar de markt voor de wekelijkse groente en fruit. De week ervoor was ik niet geweest omdat er nog best veel over was. Helaas heb ik dit keer geen foto van het fruit genomen. Ik wilde graag mango kopen, maar nergens zagen we mooie mango’s ze waren allemaal erg zacht :-( Ik vind de kwaliteit van de bosbessen op de markt trouwens ook niet denderend, er zit altijd wel wat schimmel bij en dan krijg ik het gevoel dat het gewoon niet vers is. Albert Heijn verkoopt echt hele mooie, maar die zijn wel prijzig. De zoete aardappel die ik 2 weken terug kocht (3 grote voor een euro) daar kreeg ik met 1 grote aardappel deze hele ovenschaal mee vol. De aardappelen kruidde ik in met kurkuma (anti aging en zeer gezond gaat ook dementie tegen), cayennepeper, zout en olijfolie en hup de oven in. Deze combi is meesterlijk. Vaderlief probeerde toch het recept uit van afgelopen donderdag alleen in plaats van kip gebruikte hij ander vlees en ja ik was verkouden helaas, dus echt veel van de smaak heb ik niet mee kunnen krijgen die van de aardappelen weer wel (spicy!). Ā In de avond keken we Mission Impossible Rogue Nation vet coole actie, zeg. Ā We hebben met veel plezier naar de film gekeken, zelfs m’n moeder vond het leuk en ze zei dat de actrice “een sterke toffe vrouw is”, ha! Dat was ze zeker.

ZONDAG

Chill dagje we keken een ander film met Tom Cruise; Live, Die, Repeat (ook erg leuk) en South Paw met Jake Gyllenhaal.

Ā Gebruiken jullie weleens kurkuma? Kurkuma kun je ook gebruiken in melk, soyamelk of amandelmelk en staat bekend als “Golden Milk”. De Groene Meisjes hebben een hele leuke naam bedacht namelijk; Kurkuma Latte, zo slim!Ā Hoe ik mijn supergezonde kurkuma latte maak lees je hier (in 2014 alweer geschreven wat vliegt de tijd!)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *