koreaanse_skincare_routine
In India is kurkuma de nationale beauty secret en hier lees je hoe je deze simpele anti aging kurkuma masker zelf kunt maken. Niet alleen wordt kurkuma extern gebruikt ook het drinken van kurkuma is ontzettend gezond. Maar de Oosterse buren namelijk de Koreaanse vrouwen hebben ook zo hun geheimen. Koraanse vrouwen hebben vrijwel allemaal een gave mooie huid.

Koreaanse vrouwen hebben namelijk een andere skincare benadering anders zoals wij in het westen gewend zijn; meer tijd nemen voor je gezichtsverzorging en veel meer producten over elkaar gebruiken. Koreaanse/Aziatische vrouwen staan eeuwenlang bekend om hun porseleinen gezichtjes. Dus besloot ik de afgelopen paar weken de onderstaande skincare routine te proberen en ik ben er zeer tevreden mee.

Ik begin met de avondroutine omdat je huid in de avond juist de meeste reiniging nodig heeft dan in de ochtend.

Stap 1 pre reinigen

Met olie (jojoba/kokos/amandel) reinig je je huid van alle make-up of dagcreme, de olie masseer je ongeveer voor 3 minuten. Ik maak mijn huid nat met warm water en gebruik dan de olie om mijn make-up en crème weg te masseren. Daarna gebruik ik keukenpapier deze maak ik nat en veeg ik heel voorzichtig de olie weg en hiermee ook de foundation/dagcreme.

Stap 2 reinigen

Na het reinigen met olie laat je de olie niet op je huid, maar was je dit weg met een goede cleanser voor minimaal 2 min. Daarna was je je gezicht af met lauw kraanwater voor 2 minuten. Nu is je huid echt schoon dankzij het pre reinig proces en de cleanser.

Stap 3 toner

Gelijk na het droog deppen van je gezicht een toner aanbrengen met je vingers en niet een wattenschijfje. Koreanen zijn namelijk van mening dat je je huid zo voorzichtig mogelijk moet behandelen de een apparaat als deze Clarisonic zouden zij dus nooit gebruiken.

TIP er wordt gezegd dat de eerste minuut nadat je je gezicht hebt gewassen en droog hebt gedept je huid het meeste vocht bevat. Na het verloop van de eerste minuut houdt je huid de vocht niet meer vast. Dus zorg ervoor dat je je toner en moisturizer op je huid smeert op het moment dat je huid het meeste vocht bevat. Door dit te doen ‘seal’ je de vocht op je huid vast met behulp van de toner en moisturizer.

Een toner helpt om de ph waarde van je huid in balans te houden en ook om je huid voor te bereiden op de volgende stap namelijk moisturizing. Dankzij de toner zal een creme of serum veel makkelijker geabsorbeerd worden.

Stap 4 voedende serum

De Koreanen geloven in het ‘layeren’ van producten. Dus eerst een voedende hydraterende serum en daarna een dag/nacht crème (stap 5). Hierbij is nogmaals de uitgangspunt dat je zoveel mogelijk vocht in je huid wil vasthouden de dag/nacht creme zorgt ervoor dat de hydraterende serum goed de huid in penetreert.

Met mijn vette huid heb ik een sterke retinol serum nodig zodat mijn poriën niet verstopt raken.

Stap 5 moisturizing of ampul

Bovenop de serum dus een moisturizer of een ampul.Hier kun je per avond bekijken of je een nachtcrème wilt gebruiken of een ampul. Een ampul is verrijkt met vitaminen.

Stap 6 masseren en maskeren

Belangrijk is om de producten in je huid te masseren. Maar wil je net dat extra geven aan je huid dan kun je je huid af sealen met een sheet masker. Sheetmaskers bestaan voor elk deel van je gezicht. En het is de bedoeling dat je deze sheetmasker plaatst op je huid (met de aangebrachte toner, serum, moisturizer of creme) en ermee gaat slapen! Yep, je slaapt ermee hoe geniaal is dat? Dat is volgens mij de beste manier om al je producten in je huid te houden in plaats van op je kussensloop. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd, zijn deze sheetmaskers wel in Nederland te koop?

Daarnaast gaan Koreaanse vrouwen wekelijks naar een salon om hun gezichten te laten masseren want dit genereert collageen waardoor je huid na verloop van tijd minder ‘uitzakt’.

Facial spray8007_bigger

Overdag zijn veel Koreaanse vrouwen in de weer met hun facial sprays. Dit is om de huid zo gehydrateerd mogelijk te houden. Mocht je hier meer over willen lezen Jeapiebel heeft een zeer goede review geschreven over de Evian facial mist spray.

korean_girl_s_png_by_ektamisra_by_ektamisra-d7itamz
Koreaanse vrouwen gebruiken religieus een spf voor hun huid. Geen enkel zonnestraal mag hun perfecte huid raken uit angst voor pigmentatie en rimpels. Vaak wordt er naast een spf ook een paraplu gebruikt voor extra bescherming. Volgens mij hebben Koreaanse vrouwen hierdoor ook last van vitamine D gebrek….(food for thought).

Naast de uitgebreide skincare routine eten Koreaanse vrouwen ook erg gezond deze combinatie zorgt weer voor een mooie gladde huid. Met bovenstaande stappen ben ik wel echt dik 10 minuten tot een kwartier bezig, maar het is het zo waard! Hier in het westen spenderen we zoveel tijd voor het aanbrengen van make-up, maar het reinigen ervan moet binnen een minuut geklaard zijn met een ‘speciale’ gezichtsdoekje (we trappen steeds vaker in de goede marketingtruukjes).

Tot slot

Nu ben ik erg benieuwd naar de Japanse skincare routine en in hoeverre deze verschilt met de Koreaanse.

Dankzij de tips van Serina Hwang een Amerikaanse Koreaanse die weer geëmigreerd is naar Korea en de Koreaanse beauty tips en secrets die zij deelde, raakte ik geinspireerd om dit artikel te schrijven en natuurlijk ook om mijn eigen skincare routine te verbeteren. Enorm leuk filmpje om te bekijken met een heerlijk kopje thee erbij. Heb gewoon zin om het nog een keer te bekijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *