Pop_star_Shakira

Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik voor het laatst blogde over een celebrity. Daarom vond ik het hoog tijd om deze rubriek weer eens nieuw leven in te blazen. Onlangs was ik in de supermarkt en ik hoorde daar het nummer ‘Waka Waka (This Time for Africa)’ uit de speakers komen. Ik begon automatisch mee te neuriën en wilde het liefst ter plekke helemaal los gaan. Gelukkig heb ik mezelf nog net in bedwang kunnen houden, maar het zorgde er wel voor dat Shakira in mijn hoofd zat. Ineens vroeg ik me af hoe het met haar ging en dus besloot ik thuis op onderzoek uit te gaan.

Shakira kiest voor gezin

Wellicht was je er al van op de hoogte, maar de Colombiaanse Shakira is getrouwd met de bekende voetballer Gerard Piqué. Samen hebben ze twee kinderen: Milan en Sasha. De reden waarom we al een tijdje geen nieuwe hit van Shakira op de radio hebben gehoord is eigenlijk heel simpel: Shakira kiest ervoor om veel tijd met haar gezin door te brengen. Ik vind het ontzettend cool dat Shakira kiest voor haar gezin in plaats van de spotlights. Wel zal ze binnenkort te horen zijn als ‘Gazelle’ in de nieuwe Disney-film ‘Zootopia’.

Een combinatie van verschillende stijlen

Shakira staat hoog op mijn lijstje van favoriete artiesten. Ik vind het vooral heel cool hoe ze verschillende genres weet te combineren. In een interview over haar muziek zei ze eens: “Ik houd ervan om verschillende stijlen te mixen, als in een cocktail. Ik ben geboren en opgevoed in Colombia, maar ik luisterde naar muziek van bands als Led Zeppelin, the Cure, the Police, the Beatles en Nirvana. Ik hield van die rock, maar tegelijkertijd, omdat mijn vader van honderd procent zuivere Libanese afkomst is, ben ik verliefd geraakt op Arabische muziek en geluiden. Ergens ben ik een mix van al deze stromingen en mijn muziek is een mix van elementen die soms ter plekke ontstaat.” Zo gaaf! Daarnaast vind ik het tof dat Shakira altijd erg modieus gekleed is. Niet voor niets is er zelfs een broek naar de Colombiaanse zangeres vernoemd. Dat lijkt me echt een eer!

Wat vind jij van de muziek van Shakira en wat is je favoriete nummer? Laat het weten in de comments!

Bron afbeelding Shakira

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *