hills-26-mills
Persoonlijk ga ik niet zo vaak uit eten. Als ik uit eten ga dan moet het restaurant wel erg goed zijn. Vanuit werk wordt er zo nu en dan een etentje georganiseerd en dit keer werd het Hills & Mills in Delft. Op Iens.nl wordt het restaurant hoog beoordeeld namelijk met een 8,4! Nou dat wil wat zeggen. Het concept van Hills en Mills is apart en ik denk daardoor ook zo populair; er wordt gebruik gemaakt van vers, duurzaam voedsel en het is een familiebedrijf. Het eten dat geserveerd wordt is een fusion van Indiaas, Pakistaans en westerse cuisine. Kijk je mee wat ik op mijn bord had?

1

Green Tea Gojie Berries > AHUH! Het smaakt net zo heerlijk als dat je het leest. Oh, de smaaksensatie van het drankje in je mond is heel apart; je wilt het drankje namelijk niet weg slikken want er vindt een smaakexplosie plaats in je mond. Andere collega’s namen drankjes zoals lemon & lime, orange juice, carrot & ginger, bekijk de overige originele drankjes. Mijn collega die de orange juice, carrot & ginger op had, gaf aan dat hij zich steeds gezonder begon te voelen 😉

Voorgerecht courgettesoup met mais en bosuitjes
2
Zo simpel en toch lekker licht, dit wil ik ook een keer zelf uitproberen.

Ons groep was groter dan 6 man en dat betekent dat Hills & Mills het menu in buffetvorm aanbiedt:
4
Chola pilau (vega) & Matar pilau (vega)

3
Chicken korma (kip) & The favorite one (rund) & palak (vega). De witte blokjes tussen de palak is een soort van huttenkase/kwarkachtig, maar dan niet korrelig. Je kunt het vergelijken met feta, maar het is niet precies zoals fetakaas.

5
Tandoori chicken skewer (kip) & zabzi (vega)

Dinner time 😀
6
Van alles een beetje genomen, wat zat ik vol en wat was het heerlijk! Ik ben bekend met de Pakistaanse keuken en dit leek er wel op, maar niet helemaal. Daarmee wil ik zeggen dat het niet als traditioneel Pakistaans eten smaakt, het proeft echt als een fusion tussen de Aziatische keuken en de Westerse. Overigens het vlees was halal en dat was voor mij erg fijn, maar je kunt er ook prima vegetarisch eten.

Dessert time – Fruit salad & panna cotta (vega) met als topping mangosaus
collage
1 woord: delish! Ik heb nog nooit panna cotta gegeten en ik moet toegeven voor mijn eerste keer: it’s pretty damn good 😉

Tea time very cool! De koffiekaart als infographic:
10

Ik had een espresso chai latte genomen op amandelbasis. Ik ben amandelmelk gewend en ik weet dat het waterig is, maar omdat het een chai latte was, hoopte ik stiekem dat ik een romige thee zou krijgen, helaas was dit niet het geval. Ook proefte ik de kardemomsmaak niet zozeer (wat de typerende smaak geeft aan de originele chai), maar ik proefte wel veel kaneel en dat is ook lekker. Ik ben nu eigenlijk benieuwd naar de chai latte met soja melk, aangezien soja melk wel wat dikker van structuur is dan amandelmelk.

11
Het fijne vond ik dat er geen suiker in de thee wordt gedaan, je kunt dus zelf je eigen (bruine) suiker of honing toevoegen naar smaak. En last but not least, spot je de ronde kokosbal naast de chai? Dat was awesome! Het is een bal gemaakt van dadel, cacaopoeder en walnoten oftewel de RAW CACAO DATE & WALNUT BAR. De dag erna heb ik geprobeerd dit na te maken en dat is me aardig gelukt (morgen online!).

Kort samengevat het eten was pure verwennerij ! Een teken dat je weet dat je goed hebt gegeten is dat je buik vol zit en boy o boy wat zat mijn buik vol 😛 Dus een thumbs up voor Hills & Mills. Ik zag dat ze ook een lunch menu hebben en het lijkt me leuk om een keer een lunchdate te doen met m’n moeder en/of vriendinnen. Het concept en the look and feel in het restaurant vond ik amazing (kleinschalig) en ik had even het gevoel (ik weet niet waarom) dat ik ergens in Engeland was, terwijl ik toch echt in Delft zat.

Wat vind jij van deze fusion food?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *