2014-03-31 11
Vaak koop ik uien en die laat ik dan buiten op de balkon (toen het nog best koud was). Maar als je niet vaak uien gebruikt en je kijkt weer in de voorraaddoos dan zitten er altijd wel een paar verrotte uien tussen. En dat vind ik best erg, want ja je betaalt er toch voor… Dus na een Google actie kwam ik erachter dat je gesneden uien perfect kunt invriezen voor het koken. Enige nadeel is dat je ingevroren uien niet kunt gebruiken voor verse salades, want zodra de ingevroren uien ontdooid zijn, zijn ze zompig en niet ‘vers vers’.

De ingevroren uien heb ik de afgelopen maand getest met succes! Het is echt superhandig, ik hoef niet meer wanneer ik iets wil voorbereiden telkens verse uien te schillen en te snijden. Gewoon uit de vriezer een handjevol bevroren uien in hete olie gooien even laten fruiten en ik kan verder met koken. Dit bespaart mij enorm veel tijd. Ik had een behoorlijke zak gevuld met gesneden uien en uien bevatten veel vocht. Dus zodra de uien ingevroren zijn en je hebt het nodig is het 1 brok, hiervoor gebruik ik een deegroller en dan sla ik op de zak waardoor de uien weer loskomen en dan blijft het ook los voor de volgende keer.
uien
Zoals je ziet; de uien zien er na het fruiten hartstikke normaal uit. Vaak maak ik kikkererwten of black eye beans in de ochtend als ontbijt voor mijn man (met een gebakken eitje) en als lunch voor mij (neem ik mee in mijn voedselthermoskan). De bonen fruiten we wat aan met olijfolie uien, zout en zwarte peper. Black eye beans kosten per blik 80 cent (bij de Turk) dus voor een ontbijt en een lunch ben ik maar 1,60 kwijt en dan ben ik ook nog eens gezond bezig.

Ik ben verre weg van een ‘topchef’, maar alles wat ik meemaak als een ‘newly wed’ (die nog steeds vaak aanschuift bij haar mamma) lijkt me handig om te delen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *