bbq_header_kippenvleugels_chickenwings
Persoonlijk ben ik geen fan van kippenvleugels het heeft naar mijn mening teveel vet zeker het vel. Ik hou er niet van om kippenvel te eten. Maar mijn man vindt het heerlijk en elke keer krijg ik het verwijt waarom ik nooit chicken wings maak. Dus de afgelopen weken heb ik hem eens verwend op de vrijdagen met spicy chickenwings uit de oven (lekker makkelijk) en boy o boy het is me goed gelukt (if I do say so myself). Zo goed zelfs dat hij dacht dat mijn ouders de vleugels klaar hadden gemaakt….. OK bedankt voor het vertrouwen hubsy….. Anyways van een vriendin heb ik de tip mee gekregen om kip eerst gaar te koken. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de kip niet gaar uit de oven komt EN alle vettigheid/viezigheid van de kip wordt weg gekookt. Ow en laten we niet vergeten dat de kooktijd in de oven aanzienlijk wordt verkort als je de vleugels eerst gaar kookt.
20150513_191108_HDR
Dit recept is trouwens niet alleen voor kippenvleugels, maar ook voor borrelkip of ander soort kip, remember this? Cassave friet
cassava_peanut_sambal_dinner
Jep, zelfde onderstaand recept 😉
Eerst was ik de kip met wat azijn en spoel ik het af met veel water. Daarna zet je een pan met heet water (dat is gekookt in de waterkoker) op het fornuis en voeg je de kippenvleugels erbij. Als je dit doet dan ben je nog sneller klaar and that’s what we like: the faster the better 😉 De vleugels laat je dan 10 tot 15 minuten koken. Vervolgens spoel je de kippenvleugels af met koud water. Ondanks je het eerst wast met azijn blijft het wat ruiken de kip zelfs nadat het is gekookt, maar niet meer zodra je het afspoelt met koud water.
20150513_190903_HDR
20150513_191240_HDR

Vervolgens verdeel je de kip in een ovenschaal en kun je beginnen met marineren. Hiervoor heb ik het volgende gebruikt (onderstaande ingrediënten bij de kippenvleugels in de ovenschaal toegevoegd):
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels zoute sojasaus
2 eetlepels zoete sojasaus
1 a 2 theelepels tomatenpuree
1 a 2 theelepels mixing (gemalen knoflook, uien en peper Madame Jeanet)
1 theelepel paprika/chillipoeder
Optioneel theelepel laospoeder of gemberpoeder
Zout naar wens en dat is de marinadesaus

20150513_191940_HDR
Okay, ziet er een beetje messy uit, maar had geen zin om een aparte kom te gebruiken om de vleugels in te marineren.

full-grill_gallery-319796
Dan nu de oven verwarm deze voor, maar heb even geduld want de oven gaat niet op de normale stand, het gaat namelijk op de grillstand EN je plaatst de ovenrek zo dicht mogelijk bij de grill van de oven.
oven_1
Het is zelfs beter als je oven grillstand hetelucht optie heeft dan heb je meer power en zijn de vleugels nog sneller klaar.
COOKM_HOTAIRGRILLING_A01_nl_NL
Door deze standen van de oven te gebruiken krijg je die mooie geschroeide barbeque look zonder enige moeite. Dit laat je zo een 10 tot 15 minuten in de grill ik doe dit op de hoogste stand want de vleugels zijn al gaar. Na 10 minuten draai je de kippenvleugels om want de onderkant van de vleugels zijn niet direct in contact geweest met de ovengrill. En je wilt natuurlijk dat de voor en achterkant mooi geschroeid eruit zien. Vervolgens weer 10 tot 15 minuten op grillstand in de oven. Voordat je de oven uitdoet check even of de vleugels goed geschroeid zijn en dat al het vloeistof uit de ovenschaal is opgedroogd.

En there you have it: zonder al teveel moeite perfecte (fake BBQ) kippenvleugels in een half uur! Met ook nog eens minder vet in tegenstelling tot het frituren.

20150513_195825_HDR

Ik vind dit een super makkelijk recept en ik heb er vertrouwen in dat het jou net zo goed lukt als bij mij 😀 Ik zou graag dit zelfde concept willen toepassen voor groente zoals wortels, courgette, etc. Dat wordt dus mijn volgende missie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *