porestrip_diy

Vroeger kocht ik altijd de pore strips van de Action, maar er gebeurde dan nooit wat. Ik zag namelijk nooit dat mijn ‘blackheads’ eruit kwamen. Recent las ik dat je heel makkelijk met eiwit en tissue een pore strip kan maken. Om eerlijk te zijn geloofde ik het niet, want als die speciale strips van de Action niet werkten, waarom zou deze DIY dan wel werken? Maar niets is minder waar! Deze pore strips werken supergoed. En om dit te bewijzen heb ik een foto gemaakt van het resultaat erna:


Kan niet geloven dat ik dit hier ook echt op de blog deel!

Belangrijk is om de Kleenex tissue uit elkaar te halen, het is de bedoeling om een zo dun mogelijk tissue papier te hebben.

Werkwijze:

  1. klop het eiwit met een vork
  2. smeer het eiwit op je gezicht (natuurlijk op een schoon gewassen gezicht!)
  3. plak dan het tissue papieren op je gezicht (hiervoor moet je het tissue door tweeën delen en zelf even kijken hoe het je gezicht het beste kan bedekken)
  4. smeer dan weer wat eiwit over het tissue papier (hoe meer eiwit hoe harder het ‘masker’ wordt en hoe meer diepe blackheads eruit komen, I know niet erg plezant, maar de klus moet wel geklaard worden)
  5. laat het masker drogen, om dit proces te versnellen kun je een föhn gebruiken op warmtestand
  6. zodra het masker droog is, trek voorzichtig het masker van je gezicht af en hiermee ook alle onderliggende onzuiverheden!
  7. De onzuiverheden zie je het beste bij normaal daglicht, zoals bij mijn bovenstaande foto

Ik waarschuw je wel, dit is niet de meest charmantste masker:

Credits: athriftymrs.com

Je kunt het masker alleen voor je neus gebruiken, maar het werkt net zo goed voor je hele gezicht. Bij mij werkt het heel goed bij mijn wangen, kin, neus, voorhoofd en zijtempels: kortom mijn hele gezicht, dus.

Als je dit masker een paar keer in de week doet dan kun je heel wat geld besparen bij de schoonheidsspecialiste voor een ‘dieptereiniging’ oftewel ‘marteling’ bij het uitknijpen van blackheads.

Ik hoop dat het voor jou net zo goed werkt als voor mij. Op Youtube zie ik de laatste tijd dat het gebruik van lijm ook goed werkt voor blackheads, maar dat vind ik net een stap te ver, jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *