bp_keramische_messen_1_1_1
De afgelopen paar maanden was het mogelijk om te sparen voor keramische messen bij tankstation BP. Binnenkort is dit helaas niet meer mogelijk: de actie loopt namelijk tot 3 februari. Ik heb 2 messen bij elkaar verzameld en ga voor mijn 3e! Waarom keramische messen gebruiken? Er wordt beweerd dat keramische messen vlijmscherp zijn, geven geen smaak af aan voedsel en is ook nog eens ongevoelig voor corrosie. Dus een keramisch mes gaat veel langer mee dan een normale stalen mes. Ik was erg benieuwd naar de messen en heb ze een aantal keren getest. Hieronder laat ik je een tweetal messen zien van de BP actie die ik heb gekocht.

De verpakking is in ieder geval luxe
bp_keramische_messen_2

Daar is de ‘bad boy’ oftewel het keramisch groentemes. Het mes is gemaakt van keramiek en zirkoniumoxide en is na diamant het hardste materiaal wat er is (goed om te weten!).
bp_keramische_messen_3
Het is waar! Met een keramisch mes kun je veel beter snijden, je hoeft namelijk niet teveel druk uit te oefenen om iets te snijden. Ook mijn man was sceptisch over het ‘speelgoed mesje’ maar was na gebruik onder de indruk.

Meet the other ‘bad boy’ Santoku genaamd. Nadeel is wel dat het messenblad niet buigzaam is als een stalen mes, hierdoor moet je voorzichtig omgaan met het mes. Dus niet extra veel druk erop uitoefenen tijdens het snijden en dergelijke.
bp_keramische_messen_6
In de gebruiksaanwijzing staat overigens vermeld dat het mes niet gebruikt mag worden op een glazen snijplank anders verliest het zijn scherpte.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave
bp_keramische_messen_4

bp_keramische_messen_5
Tijdens het sparen zag ik de onderstaande gekleurde messen op de spaarfolder en ik verwachtte ook echt dat ik die zou krijgen. Ik was nogal teleurgesteld toen ik zag dat het messenblad wit was 🙁 Die teleurstelling verdween echter als sneeuw voor de zon toen ik ontdekte hoeveel makkelijker de messen waren dan normale messen (zo licht en comfortabel).
bp_keramische_messen_8

De prijzen vind ik echt voordelig
bp_keramische_messen_9

Als je een BP kaart hebt dan hoef je allen maar 5 zegels te sparen voor 1 mes
bp_keramische_messen_10

bp_keramische_messen_7
Het is heel grappig om te zien dat een mes dat op plastic lijkt en voelt (en ook wel op speelgoed lijkt) heel goed zijn werk doet! Moet je nog je tank vullen of ken je iemand die vaak bij de BP tankt? Je hebt nog een paar dagen! Zelf ga ik voor de 3e mes namelijk de koksmes.

Heb jij ooit gehoord over keramische messen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *