huttenkase, cottage cheese
Dit is mijn nieuwe ontbijt! Het is zo lekker dat ik het eigenlijk ook als dessert wil eten 😀 Daarnaast heb ik ook mijn eigen huttenkase oftewel cottage cheese gemaakt. Ik ben helemaal happy met dit recept.

View the English article here

Het recept voor de banana cinnamon honey glazed heb ik hier gevonden: Fried Honey Bananas. Het is heel simpel, 1 eetlepel olijfolie verwamen in een koekenpan en schijfjes banaan (goed rijp, maar niet te rijp en niet te dun gesneden) in de koekenpan beide zijden goed laten bakken. In de tussentijd mix je 1 eetlepel honing met 1 eetlepel water en kaneel. Zodra de schijfjes banaan goed zijn gebakken giet je de mengsel van honing en water (dit zal karameliseren) en dan doe je het vuur uit. Vervolgens heb je heerlijke zoete banaan met een cinnamon flavour: yummie!

Recept Huttenkase

Daarnaast heb ik mijn eigen huttenkase (cottage cheese) gemaakt met alleen melk en wat citroensap (azijn kan ook):

Stap 1

Je laat de melk koken. Het liefst halfvolle melk want huttenkase heeft wat vet nodig zodat het niet taai wordt. Ik had dit een keer uitgeprobeerd met magere melk, maar het was niet zo zacht van structuur als met halfvolle melk.
melk koken, huttenkase

Stap 2

Zodra de melk is gekookt doe je er een halve citroen (sap) erover heen:
huttenkase

Stap 3

Je ziet gelijk dat het melk zich gaat schiften en dit is wat je wilt. Zodra je het onderstaande ziet gelijk het vuur uitdoen. Als je het te lang laat koken dan wordt de huttenkase taai van structuur.
huttenkase

Stap 4

Je doet alles in een gieter
huttenkase

Stap 5

Even goed aandrukken met een lepel en voila: je eigen huttenkase/cottage cheese. Het smaakt totaal niet zurig naar citroen (helemaal niet).
huttenkase
Zoals je ziet is het best weinig, met een normale pan krijg je niet ontzettend veel huttenkase. Het beste is om een literpan te gebruiken dan kun je gelijk 1 of 2 pakken melk erin kwijt.

De banana cinnamon honey glazed heb ik bij de huttenkase toegevoegd en mennnn dat was heerlijk! De huttenkase was nog warm en zoet met de banaan. Je kunt de huttenkase in de koelkast bewaren door in een kom nog wat melk erbij te schenken zodat het lekker sappig blijft en eventueel zout als je daarvan houdt.

2014-05-30 12

Huttenkase zit vol met calcium, proteïne en vitamine B 12. Eet jij huttenkase? Nu je hebt gezien dat huttenkase maken heel simpel is, is het toch het proberen waard?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *