header

Gisterochtend zag ik dit recept via de Bakparade.nl (zie hier ook het recept met de exacte hoeveelheden). Het enige wat je nodig hebt zijn 4 a 5 rijpe bananen, bloem, bakpoeder, boter wat suiker EN kneden maar met je handen. Toevoegingen zoals noten, gedroogd fruit, chocola, alles kan in dit recept! Je hebt niet eens een keukenmachine nodig! How easy can it be? Zelf heb ik wat walnoten en overgebleven Milka chocola erbij gedaan. Volgens het recept moest er 70 gram suiker toegevoegd worden, maar ik heb uiteindelijk 1 eetlepel erbij gedaan omdat rijpe bananen van zich zelf al erg zoet zijn. Ik wilde ook wat gedroogde cranberry’s erbij doen, maar ik was bij mijn moeder en ik had geen zin om naar huis te rijden just for cranberry’s….

De tip van Serçe om de bodem van de bakpan te bekleden met bakpapier was een superidee! Ik kon direct na het bakken het brood zo eruit tillen met het bakpapier. Hierdoor kan het brood ook sneller afkoelen ik heb zo het idee dat als je het laat afkoelen in de bakpan dat er toch nog wat warmte wordt vastgehouden.

20130712_082834(3)
In plaats van normaal bloem had ik zelfrijzend bloem gebruikt PLUS 1 zakje bakpoeder….dat was een
beetje overkill eigenlijk. Mijn moeder vond hierdoor dat het brood een lichte bittere nasmaak had. Volgende keer zal ik gewoon normaal bloem gebruiken.
20130712_082900
Lijkt dit niet op appel kaneel cake?
20130712_083052
In de plakjes gesneden brood zie je de gesmolten chocola en stukjes banaan. De plakjes kunnen volgens Serçe prima ingevroren worden.
Ik vond het brood erg lekker smaken met een beetje crunchiness van de walnoten in combinatie met wat chocola. Alleen miste ik mijn gedroogde cranberry’s! Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar! Kan niet wachten om verschillende combinaties hiermee te maken. Bedankt Serçe voor het recept 😀
Heb jij ooit bananenbrood gemaakt? Lijkt dit recept jou ook supermakkelijk?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *