0001-fluffyheader
Sinds 2012 ben ik zoek naar een goede fluffy pancake recept. In 2013 dacht ik het juiste recept te hebben gevonden (waarbij je eiwitten opklopt), maar in 2014 heb ik een leuk alternatief gevonden, namelijk Griekse/Turkse yoghurt! Heel makkelijk en supersnel (vergeet niet om mijn artikel te lezen over de voordelen van Griekse yoghurt). Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op de Aldi, ik doe daar mijn wekelijkse boodschappen. Mijn go to Griekse yoghurtbak van 1000 gram voor €1,89 koop ik bijna altijd.
0002-20131030_075436_HDR

Vaak vergeet ik de Griekse yoghurt in de koelkast zoals afgelopen week en dan moet ik snel iets maken voordat de houdbaarheidsdatum verloopt. En dan is het Google time! Ik zocht naar Greek yogurt pancakes en heb ik een simpel recept gevonden via Everydaybelle, het recept heb ik wat aangepast, door wat citroenaroma en vanillearoma erbij te doen met wat suiker. Dit recept heb ik nu twee keer uitgeprobeerd, kijk je mee naar het recept en mijn ervaringen?
Zelfs Dr. Oz is gek op Griekse yoghurt, dat zag ik vandaag in de Dr. Oz show. Dat moet toch iets zeggen?
0003-2014-01-06_15.28.46-1 0004-fluffy1Hoofdingrediënt: 170 gram Griekse/Turkse yoghurt, ofcourse!
0005-fluffy21 theelepel citroenaroma
1 theelepel vanillearoma
1 theelepel bakingsoda
125 gram bloem
1 ei
2 eetlepels suiker
0006-fluffy3Meng de bovenstaande ingrediënten met elkaar (en geniet van de geur, it’s amazing!). Hier doe ik het anders dan het origineel recept. In het origineel recept wordt geen suiker gebruikt, geen vanillearoma en citroenaroma. De eerste keer had ik het originele recept gevolgd en doordat ik toen geen mixer had gebruikt, maar een lepel om de Griekse yoghurt wat gladder te maken, waren de pancakes fluffy-er dan wanneer je de mengsel met een keukenmixer mengt (zie allerlaatste afbeelding). Ik vond dat het recept wel wat suiker nodig had en ik had geen vloeibare dus heb ik de keukenmixer gebruikt. Als je vloeibare suiker hebt dan hoef je de keukenmixer niet te gebruiken en dan heb je dus een fluffy-er pancake.0007-fluffy4
Vervolgens doe je de ei erbij, klop deze tot het geheel is opgenomen en dan doe je de bloem erbij. That’s it, de pancake mix is klaar.0008-fluffy5
Plaats 2 eetlepels van de pancake mix in de koekenpan en maak de pannenkoek iets groter door met de lepel de mengsel te verspreiden. Omdat ik de keukengarde heb gebruikt is de Griekse yoghurt niet meer zo dik. Zodra de pannenkoek luchtbelletjes vertoont dan is de pannenkoek klaar om omgedraaid te worden. Vervolgens zien de pancakes er zo uit:
0009-fluffycollage1
Niet zo heel dik en fluffy, maar toch velen malen luchtiger dan een normale Hollandse pannenkoek. De geur en smaak is echt so yummie; zacht en het komt aardig dichtbij de Amerikaanse pancakes v/d Mcdonalds! Met name door de vanillearoma en de frisheid van de citroenaroma.0010-fluffycollage2
Dit is de dikkere versie met het origineel recept die ik tot op de puntjes had gevolgd. Hierbij dus geen keukenmixer gebruikt en geen suiker. De Griekse yoghurt alleen met een lepel wat soepeler gemaakt, de ei en bloem met een garde erin gemengd. Hier had ik alleen het probleem dat het midden van de pancakes niet zo heel goed gaar werden. DUS gebruik je het origineel recept laat de pancakes extra lang bakken.
Ik ben nu een echte die hard fan van Griekse/Turkse yoghurt geworden. De diverse dingen die je ermee kunt maken zoals smoothies, fat free scones en pancakes: it’s just amazing! Extra proteïne inname door Griekse yoghurt? Daar zeg ik geen nee tegen en jij? €1,89 voor 1000 gram Griekse yoghurt en je hebt mogelijkheden die eindeloos zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *