Nu dat ik binnenkort 30 word (op 30 juni hoe toepasselijk…) word ik steeds bewuster over het ouder worden. Ik weet, ouder worden kun je niet tegen houden en dat vind ik ook niet erg. MAAR niemand wil oud worden en er afgetakeld eruit zien. Dit gebeurd als je niet voor jezelf zorgt, zoals de juiste gezonde voeding, vitamine supplementen, genoeg water drinken en wat vooral belangrijk is goed met stress omgaan (ook ik heb daar moeite mee). Gracieus ouder worden lijkt mij een mooi streven.

Back on topic: onze handen verraden onze echte leeftijd! 1 op de 8 vrouwen vind ouder wordende handen erger dan een ouder wordende gezicht (bron). Ik heb er zelf nooit echt over nagedacht tot dat ik kortgeleden deze foto’s van Madonna tegenkwam:

Een mooi strak gezicht met oude handjes
Blijkbaar heeft Madonna geen olifantenhuid want ze draagt nu vaker handschoenen om haar oudere handen te maskeren:
Ook Sarah Jessica Parker heeft oude handen:
Beide dames hebben weinig ‘vet’ zou het misschien daardoor komen dat door hun ‘dunheid’ de tol eisen van hun handen? Dit moet wel kloppen, want naast plastisch chirurgie voor het gezicht bestaat er ook plastisch chirurgie voor de handen. Hierbij wordt vet in de handen gespoten zodat de aderen minder zichtbaar worden.
Anyways, ik sluit het artikel niet somber af met de mededeling dat je dan maar plastische chirurgie moet doen om van oudere handen af te komen. Met een goede verzorging kom je ver, hoe eerder hoe beter! Na research heb ik de volgende tips verzameld:
  1. SPF – zonnebescherming is een PRE. Voor zowel je huid als je gezicht. Ik weet zeker dat Madonna en Sarah Jessica dat vroeger niet hebben gesmeerd op hun handen!
  2. Handschoenen – als je nog steeds old skool afwast gebruik dan rubberen handschoenen! Afwasmiddel droogt je huid enorm uit. Ook in de winter is het belangrijk om handschoenen te dragen (hiermee bescherm je je handen tegen de kou, want kou droogt ook uit)
  3. Insmeren – zo vaak mogelijk insmeren het liefst een handcreme MET SPF 
  4. Smeer een goede handcreme voor het slapen gaan en draag hierover speciale katoenen handschoenen. Door de handschoenen krijgt de creme de kans om s’avonds optimaal de huid door te dringen: say hello moisturized hands in the morning!
Kortom waar het eigenlijk om draait is dat je je handen net zo goed moet verzorgen als je gezicht. 

En verzorg jij je handen zoals het zou moeten of heb ik je nu geïnspireerd om er beter voor te zorgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *