Voor wat kun je baking soda nou niet gebruiken? Je kunt dit goedje echt voor alles gebruiken: in de keuken om potten schoon te poetsen of voor bij het bakken van cakes, maar dus ook voor je persoonlijke verzorging! Ik geef je graag mijn tips over dit wondermiddeltje.

1. Deodorant
Baking soda als deodorant komt voor mij op stipt nummer 1. Het is echt unbelievable hoe goed dit werkt! Ik kan de hele dag (en nacht) rennen en zweten hoeveel ik wil, dankzij de baking soda is er totaal geen zweetgeur! Helaas haalt baking soda alleen de geur weg, de zweetdruppels die blijven komen, maar ook de zweetdruppels bevatten geen geur *yayyy* DUS wees alert op eventuele zweetplekken. Voor een makkelijke applicatie gebruik een goedkope makeupkwast (bijv. van de Hema).
Zie ook mijn ander kort artikel over deze DIY deodorant.

2. Tanden bleken

Ik zie je al denken: dat kan volgens mij echt niet goed zijn voor je tanden en dat klopt. Tenminste als je alleen baking soda zou gebruiken op je tanden. Als je een beetje baking soda strooit op je tandenborstel en vervolgens je tandpasta erop smeert dan kan het echt geen kwaad. MITS je dit niet elke dag doet, 2 tot 3 keer in de week is meer dan zat anders kun je het glazuur van de tanden aantasten.

3. Scrub
Om dode huidcellen te verwijderen kun je gerust bakingsoda gebruiken en trust me: je hoeft geen dure scrub meer te kopen! Kassa! Deze scrub kun je voor je lichaam en handen gebruiken. Wel achteraf je huid goed moisturizen 😉

4. Eelt verwijderen
Als je baking soda kunt gebruiken om hardnekkig vuil in potten en pannen weg te poetsen dan kun je het zeker ook gebruiken voor die eelt op je voeten. Meng 2 eetlepels baking soda in een kom met warm water  en laat je voeten daarin lekker lang weken. Vervolgens scrub je je voeten met wat water en bakingsoda gemengd met bruine suiker. Daarna kun je je voeten lekker insmeren met een verzorgende voetencreme.

Ik kan wel doorgaan met het geven van nog meer beautytips of keukentips over baking soda, serieus! Maar, voor nu laat ik het even bij de bovenstaande 4. Waarvoor gebruik jij baking soda? Of heb je het nooit gebruikt? Ik kan me voorstellen dat baking soda een echt Amerikaans product is, maar baking soda kun je bij elke Toko in Nederland kopen. So, are you gonna give it a try? Wellllll???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *