flossen_goed

“Tanden flossen” dit horen de meesten na een bezoek bij de tandarts, ik in ieder geval wel. Iedereen poetst minimaal zijn/haar tanden 2 keer per dag en dan┬ázijn we al gauw genoeg tevreden. Maar met alleen poetsen kom je er helaas niet ­čÖü

Bekijk ook hoe je minder naar de tandarts kunt gaan met behulp van kauwgom

Gezondheid

Mondhygi├źne is zelfs zo belangrijk dat het invloed heeft op je algehele gezondheid. Wist je dat de bacteri├źn uit je mond in je bloedstroom terecht komen? Hierdoor loop je risico op┬ávroegtijdige kanker (1) ! ┬áEen ander onderzoek wijst erop dat slechte mondhygi├źne en bloedend tandvlees ervoor zorgen dat maar liefs 700 verschillende bacteri├źn in de bloedbaan terecht kan komen? ┬áWaardoor je dus niet alleen risico loopt op vroegtijdige kanker, maar ook op hart -en vaatziekten (2) –> WOW Yep, na deze griezelig feit, wil je al te graag iedere dag flossen of niet? Ikkuh wel.

 

10 FAQ over flossen

Ik heb (zoals ik dat altijd doe) het onderwerp tanden flossen onderzocht en de resultaten hiervan deel ik graag met jullie. Kijk mee naar mijn top 10 opgestelde FAQ over tanden flossen.

#1 Moet je nu voor het tanden poetsen flossen of na het tanden poetsen?
Experts op dit gebied geven aan dat het beter is om je tanden te flossen voor het tanden poetsen. Als je na het flossen je tanden poetst geef je de fluoride van de tandpasta de kans om echt optimaal te werken tussen de tanden. Als je dus niet zou flossen dan zou de fluoride van de tandpasta simpelweg niets doen tussen je tanden, waardoor het tandplak tussen de tanden zich alleen maar zal opstapelen…..

#2 Hoe vaak moet je op een dag flossen?
Gelukkig hoeft dit maar 1 keer op een dag.

#3 In de avond of in de ochtend flossen?
Definitely s’avonds! Je wilt niet met een mond vol etensresten tussen je kiezen gaan slapen zodat al die bacteri├źn de hele nacht kans krijgen om te broeden. Bovendien word je wakker met een veel frissere adem *aheuhm getest door your’s truly*

#4 Voor hoe lang hoor je je tanden te flossen?
1 keer per dag en wel voor 2 minuten.

#5 Flossen doe je toch alleen om etensresten te verwijderen?
Ook als je geen etensresten hebt, is het nodig om tussen de ‘schone tanden’ te flossen hiermee verwijder je de onzichtbare bacteri├źn (tandplak).

#6┬áHoeveel dagen kun je het ‘veroorloven’ om je tanden niet te flossen?
Tandplak bouwt zich op tussen 2 tot 4 dagen.

#7 Alleen flossen tussen de tanden is voldoende, toch? 
Nee, met flossen is het ook de bedoeling om je tandvlees schoon te houden. Dus pak ook je tandvlees aan, door het draad ook links en rechts van je tand van je tandvlees af te ‘schrapen’.

#8 Wat is de beste methode om te flossen?
Zie onderstaande how-to afbeelding:

afbeelding http://www.colgate.com

#9 Wat gebeurd er nu precies met mijn tanden als ik niet flos?
Elke tand heeft 5 oppervlaktes om schoon te houden en als je dus niet flost worden 2 oppervlaktes daarvan niet gereinigd, waardoor je dus meer kans hebt op tandplak en dus ook op gaatjes.

#10 Flosdraad is duur….

Helemaal mee eens. Mijn budgettip is om flosdraad van de Action te kopen! Daar krijg je twee doosjes flosdraad met fluoride van 50 m. per stuk voor 0,72 cent. Helaas is de flosdraad van de Action niet supersterk, dus hou daar rekening mee. Flosdraad van het Kruidvat is sterker.

Zelf heb ik de┬áairfloss van Philips┬á(wat niet goedkoop is) waarbij het apparaat water tussen je tanden spuit. Ik vind het ideaal want al dat flossen is voor mij een beetje teveel gedoe.┬áMet het apparaat ben ik zo veel sneller klaar ­čśë

Zal ik dan maar eindigen met: happy flossing? Hoe vaak flos jij en zou jij eigenlijk vaker moeten flossen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *