spray-548167_960_720

Het klinkt natuurlijk ideaal: voordat je je grote behoefte doet spray je V.I.Poo en je hebt dan totaal geen last van vieze geurtjes.

Alleen hoe gezond zijn al die toiletsprays inclusief V.I.Poo? Niet zo heel gezond. Zolang de sprays niet op natuurlijke ingrediënten zijn gebaseerd, zijn de sprays gevaarlijk voor je gezondheid. De chemische ingrediënten oftewel gifstoffen hebben directe impact op je gezondheid. Ze kunnen kankerverwekkend zijn en brengen zelfs fertiliteit bij vrouwen in gevaar. Ik ga er niet heel uitgebreid op in omdat howstuffworks.com er al uitgebreid over heeft geschreven, maar ook Radar deed onderzoek over de gevaarlijke stoffen die vrijkomen in thuisparfums. Check de links als je geïnteresseerd bent in de exacte gifstoffen die in toiletsprays, wierook, parfums en zelfs in geurkaarsen zitten!

Helemaal geen sprays meer gebruiken?

Gelukkig niet! Let er alleen op dat de toiletsprays uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Helaas kun je deze natuurlijke toiletsprays niet zo makkelijk in de supermarkt vinden. Wel online zoals de earth friendly unifresh air freshener van biggreensmile.nl. Zo zien de ingrediënten eruit voor bijv. de geur kaneel: cinnamon oil, purified water, coconut based surfactant & ethanol. Hoe minder ingrediënten hoe beter!

Goed, dat zijn de toiletsprays, maar er is een natuurlijke variant van V.I.Poo en dat heet Just a Drop deze spray is op geheel plantaardige basis. Het blijkt dat eucalyptus de geur van poep goed kan maskeren, maar dat kan Dr. Oz veel beter uitleggen dan ik in onderstaande clip van 2 minuten:

DIY

En natuurlijk kun je ook je eigen toiletspray maken met essentiële oliën. Wat heb je ervoor nodig?

  1. 1 kop water
  2. 2 eetllepels alcohol of vloeibare vanille essence
  3. 10 druppels essentiële  olie
  4. alles bij elkaar mengen en in een spray container plaatsen; het is echt zo simpel!

The prairie homestead geeft je 10 recepten voor een DIY toilet/thuis spray. De tuinen heeft een breed assortiment aan essentiële oliën.

Zie jij het zitten om je eigen toiletspray samen te stellen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *