collage_headers1_1
Laatst ontmoette ik iemand en we hadden het over mijn blog en ze was helemaal enthousiast. Ook ik was erg enthousiast ik hou er namelijk van om nieuwe, lieve open mensen te ontmoeten. Ze wilde graag een healthy lifestyle beginnen met havermout en was dus erg geïnteresseerd in mijn recepten. Maar ze gaf ook aan dat ze het moeilijk vond om in de supermarkt op zoek te gaan naar gezonde snacks/lunch waardoor ze altijd wel naar iets ongezonds grijpt zoals een ‘kaasbroodje’. Ze heeft ook nog eens niet zoveel tijd om zelf lunch te maken, maar wel geld om het te kopen 😉
supermarket-715391_1280
Ik dacht en zei gelijk “hey, ik kan daar wel een blogpost over schrijven” er zullen vast meerdere mensen zijn die soms ook niet weten wat gekocht moet worden voor een gezonde lunch/snack. Onderstaande producten gebruik ik bijna allemaal. Ik ben benieuwd of jij deze ook gebruikt en of je zelfs nog meer aanvullingen hebt om gezond te shoppen naar snacks/lunch in de supermarkt.

tonijn_header
Mijn favoriete go to lunch (als ik het ECHT niet meer weet) is tonijn, ok je moet er wel van houden. John West heeft van die makkelijke verpakkingen die je letterlijk alleen hoeft te openen en gelijk op je brood kan smeren. Vooral de eerste twee verpakkingen hebben veel flavour. Zelfs de Action verkoopt John West mexicaanse tonijn! Altijd handig om dit soort houdbare producten in huis te hebben; dus zeker inslaan als er aanbiedingen zijn. En als je tonijn zat bent wissel dan gerust af met makreel of sardientjes (wel even je tanden poetsen erna of een kauwgom nemen).
collage_tonijn
Sommigen zijn erop tegen om vis uit blik te eten, alleen als je het opweegt tegen bijv. een kaasbroodje of een kaascroissant dan bevat tonijn weer gezondere vetten.
supermarkt_hard_brood
Heb je ook nog eens geen brood thuis? Koop dan in de supermarkt zo een harde verse volkorenbrood
supermarkt_appels
Als je nog een appel thuis ergens hebt liggen snij die dan in stukken/schijven en leg die over je tonijnsalade zo nu en dan is het heerlijk fris en zoet.
kaas_header
Ok, een kaasbroodje is ongezond omdat er meestal goedkope 45+ kaas wordt gebruikt hoe hoger de + percentage hoe meer vet in kaas zit. Gebruik dus 30+ kaas, zelf ben ik erg gevoelig voor vet ik krijg gelijk vetpuisten op mijn gezicht, maar met 30+ kaas totaal niet.
collage_kaas
En je kunt natuurlijk ook afwisselen in de soort kaas, ene dag geitenkaas/komijn of normale kaas. Ook plakjes tomaat/komkommer geeft afwisseling; een broodje gezond.
vegaproducten_header
Tegenwoordig zijn de vegaproducten in de supermarkten echt wel verbeterd, je hebt zelfs vegetarische kipbeleg. Je kunt ook voor een burger kiezen, vega nuggets, allemaal zonder dierlijke vetten, maar WEL met proteïne.
supermarkt_vegabeleg_snack
Genoeg met de hartige lunch, heb jij nog goeie aanvullingen? Laat een reactie achter, we leren er allemaal van :-)
Ik heb ook een aantal snacks voor tussendoor en geen luchtige (cracker) tussendoortjes waardoor je na een half uur weer honger hebt…
mueslirepen_header
Kies voor mueslirepen met noten! Als je gaat voor een mueslireep zonder noten zo een hele lichte dan heb je echt heel snel weer honger. Deze cranberry macademia dark chocolate repen voelen zwaar aan en OMG smaken zo ontzettend lekker er zit zelfs ook wat geraspte kokosnoot door heen met een heerlijk pure chocolade onderlaag.
supermarkt_eat_natural
huttenkase_header
Huttenkase ook wel genoemd als cottage cheese in het Engels of paneer in het Indiaas. Het merk Danone verkoopt huttenkase met heel weinig vet, het bevat ontzettend veel eiwitten en je kunt er veel mee. Je kunt het met wat bosbessen en walnoten eten zoals blogster Cherryfizz dat doet of met fried honey bananas of supersnelle huttenkase pannenkoekjes.
collage_huttenkase En als je melk over hebt dan kun je zelfs je eigen huttenkase maken, want zo moeilijk is het echt niet.
kokosnoot_header
Wanneer ik dit bakje opeet dan zit ik serieus best vol, geen grap. Kokosnoot bevat ontzettend veel vezels, ijzer en vitamine C
supermarkt_kokosnoot

learn-528391_1280
Vergeet niet om genoeg water te drinken ook na het eten te weinig vloeistof in je lichaam daar kun je ook honger van krijgen (klinkt raar, maar het is echt zo, probeer het eens uit).

Nou dit waren mijn tips en zoals ik eerder al schreef, ben ik erg benieuwd naar jullie tips, dus kom maar op!

Disclaimer: ik heb expres geen groente en fruit erbij opgenomen omdat ik er eigenljk ervan uitga dat dit erbij gegeten wordt. Overigens vind ik niet dat je met alleen groente en fruit vol kan zitten, je hebt hiervoor namelijk eiwitten en koolhydraten nodig.

Bron afbeeldingen header: 1,2,3 en 4
Afbeelding bron supermarkt
Afbeelding bron glas water
Bron overige afbeeldingen http://www.ah.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *