closet-912694_1280

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik dol op kleding. En als ik een kledingstuk echt geweldig vind, wil ik dat natuurlijk het liefst jarenlang kunnen dragen. Gelukkig zijn er allerlei trucjes waarmee je ervoor kunt zorgen dat je kleding zo lang mogelijk mooi blijft. Ik heb een paar tips voor je op een rijtje gezet. Meer tips kun je vinden in de categorie ´onderhouden & wassen` op deze website en in deze lijst.

1Het ligt voor de hand, maar check altijd goed de labels in je kleding. Zo heb je al meteen een idee van hoe je een bepaald kledingstuk (niet) moet wassen en verzorgen.
2
Vouw zijden kleding niet op. Een zijden kledingstuk kun je beter ophangen of eventueel oprollen.
3Trek een dikke wollen trui die nat is, eerst terug in model. Vervolgens kun je de trui het beste laten drogen met een stang of stok. Die steek je door de armen en hang je vervolgens op. Zo worden alle delen van de trui goed blootgesteld aan de lucht.
4
Hang gebreide kledingstukken niet op met knijpers. Niet alleen kunnen ze dan gemakkelijk vervormen, maar je hebt ook nog eens kans dat de knijpers een afdruk achterlaten.
5
Was lingerie van zijde, satijn of kant altijd met de hand. Vul de wasbak met koud water en een beetje wasmiddel en beweeg je kledingstuk hierin een paar minuten lang heen en weer. Daarna spoel je het uit en leg je het op een handdoek te drogen.
6 (1)
Spijkerbroeken kun je het beste zo weinig mogelijk wassen. Om ze fris te houden, kun je ze in de badkamer hangen voor je gaat douchen (om ze als het ware te stomen) of twee dagen in een plastic zak in de diepvries leggen.
7
Een badpak of bikini hoef je niet na elke zwemsessie te wassen. Meestal is spoelen met koud water voldoende. Eens in de zoveel tijd doe je dan een handwasje met wat wasmiddel.
8
Wanneer je tijdens het sporten erg gezweet hebt, kun je sportkleding het beste meteen wassen of desnoods even uitspoelen. Sportkleding die na het wassen nog steeds niet helemaal fris ruikt, kun je voor een volgende wasbeurt even laten weken in een handwasje met water en een beetje azijn.

Heb jij nog handige tips? Ooit geprobeerd je spijkerbroek in de vriezer te stoppen? 😀

logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *