Op mijn werk heb ik helaas geen eigen kantoor. Ik moet de kantoorruimte delen met een stuk of 8 collega’s. Hierdoor is het best lastig om geconcentreerd te werken, er zijn altijd wel collega’s onderling die met elkaar babbelen (inhoudelijk en niet inhoudelijk).
Workspace-Office-Furniture-With-Green-Office-Chair
Bron

View the English article here

Vaak doe ik een koptelefoon op zodat ik me enigszins kan afsluiten. Alleen als ik dan naar liedjes met tekst luister dan raak ik snel afgeleid van mijn werk en dat is nou net niet de bedoeling. Daarnaast probeer ik ook zo min mogelijk naar popliedjes te luisteren. Op Youtube ben ik gaan zoeken op woorden zoals “study music” en “relax music” meestal krijg ik van die zen achtige muziekjes, op zijn tijd wel lekker, maar het kan soms eng en ook een beetje irrritant klinken. Totdat ik de meest relaxte muziek ever heb gevonden! Via de kanaal RelaxDaily, de muziek hierop is meestal pianomuziek (geen Beethoven), maar juist heerlijk licht met zachte tonen. Ook als ik naar de natuurbeelden kijk dan voel ik me helemaal relaxed.

Dit ‘nummer’ is mijn favoriet op dit moment:

Je ziet dat dit nummer meer dan een uur duurt (wat ik geweldig vind) want dan kan ik aan 1 stuk door werken. Wanneer ik klaar ben met een taak en ik terug ga naar Youtube om het af te sluiten dan zie ik ook hoe lang ik aan een taak heb besteed. En dat vind ik ook weer handig. Ik luister hiernaar zelfs als ik thuis ben en de was moet opvouwen, I love it!

Naar wat luister jij als je geconcentreerd moet werken?

Het is overigens wetenschappelijk bewezen dat het werken met een koptelefoon leidt tot geconcentreerd werken: koptelefoon op het werk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *