oatmeal_cottagecheese_pancakes
I love my oats! Ik ben altijd op zoek naar recepten waarin havermout is verwerkt, waarom? Naast dat het super gezond is, het ook super goedkoop! Bring it on cheap & healthy, deze combi zie ik niet vaak bij superfoods kijk maar naar gedroogde cranberry’s, verse kokoswater, chiazaadjes allemaal healthy, maar niet goedkoop ๐Ÿ™

De simpliciteit van dit recept is waar ik gek op ben, maar het is ook snel ๐Ÿ˜€ Je hebt geen bakpoeder nodig of meel. Je hebt alleen het volgende nodig voor ongeveer 12 tot 14 pannenkoekjes:
1 kop havermout
1 kop huttenkase (je kunt ook je eigen huttenkase zelf maken)
2 theelepels vanille essence
3 eieren
1 rijpe banaan*
1/2 theelepel kaneel
Zoetstof naar eigen keus

*mocht je geen rijpe banaan hebben: no worries! Dan kun je 4 eieren gebruiken in plaats van 3. Ik vind het fijn om mijn rijpe bananen op te maken (op de een of andere manier heb ik altijd een rijpe banaan over in het weekend EN I love it! hihii). Het origineel recept gebruikt eiwit, maar volgens de comments is het beter om een hele ei te gebruiken.

Als je een fan bent van huttenkase dan hoef je de blender niet te lang laten mixen; dan heb je namelijk nog wat stukjes huttenkase in je pannenkoek. Ben je geen fan van ervan dan kun je de blender wat langer aanstaan zodat je geen stukjes huttenkase proeft in je pancakes ๐Ÿ˜‰ Volgens de comments van het origineel recept hebben moeders hun kinderen (die niet van huttenkase houden) deze pancakes stiekem toch huttenkase naar binnen gewerkt zonder dat de kids het door hadden.
1grillplaat_pancakes
Havermout EN proteine van de huttenkase dat is toch DE perfecte ontbijt?

Kijk eens hoe goed mijn pancakes rijzen tijdens het bakken! Amazing….en ik gebruik niet eens een rijsmiddel….
2grillplaat_pancakes

Zo zien de havermout huttenkase pannenkoekjes er uiteindelijk uit:
pancakes_stacked

Persoonlijk vind ik de pannenkoekjes de volgende dag lekkerder smaken, dus maak ik de pannenkoekjes een avond vantevoren wat helemaal geen probleem is omdat pannenkoekjes bakken de afgelopen tijd supersnel gaat dankzij de grillplaat ๐Ÿ˜€ en ook nog eens zonder vet!
pancake_inside

Het enige wat nog rest is om ervan te genieten! Ik vind het lekker om de pannenkoekjes de volgende ochtend op te warmen en dan 1 voor 1 te bestrijken met wat honing.
pancakes_sliced_stacked

Deze pannenkoekjes zijn wel wat duurder aangezien huttenkase niet echt goedkoop is, tenminste die van Danone niet (รขโ€šยฌ1,40), maar dan heb je maar 3,9% procent vet. De goedkopere varianten hebben wel wat meer vet, of je kunt je eigen huttenkase maken ๐Ÿ˜€ voor in de pannenkoekjes.

Wat vind jij van dit recept? Word je hier ook super enthousiast van net als ik? Of ben ik weer echt zo een health nerd…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *