Je moet er maar net van houden van gerookte zalm. Vaak koop ik een hele pak en uiteindelijk wil ik maar 2 plakken gebruiken. Wat gebeurd er met de rest? Een hele week gerookte zalm eten of op den duur gooi ik het meestal weg. Want gerookte zalm is (eenmaal geopend) niet lang houdbaar.

De laatste tijd vries ik de zalmplakjes in en wanneer ik het nodig heb, haal ik de plakjes uit de vriezer. Vaak weet ik niet wat ik met lunch wil eten, dan denk ik even goed na: heb ik al vis gegeten deze week? Zoals gewoonlijk is het antwoord meestal: nee. Vervolgens is het ontzettend makkelijk, ik pak een diepgevroren zakje waarin 2 plakjes gerookte zalm in zit en dit neem ik zo mee naar het werk (als beleg voor op brood). Tegen lunchtijd is de zalm helemaal ontdooid, maar niet ‘warm’ ontdooid, het voelt nog wel koel aan, maar er is geen ijs meer te bekennen. Voor de zomer zou ik adviseren om de gerookte zalm in de koeling te laten ontdooien om voedselvergifting te voorkomen.

Ik heb de afgelopen weken de onderstaande combinaties gemaakt met zalm:

  1. Gerookte zalm met aardappelsalade op brood
  2. Gerookte zalm met rucola sla op brood
  3. Gerookte zalm met plakjes gekookt ei op brood
  4. Iemand nog meer tips?

Ik gebruik voor het invriezen de gerookte zalm van de Aldi, veel goedkoper in vergelijking met de AH. Voor 200 gram betaal je €2,99. Hiervan heb ik 6 zakjes gemaakt van 2 plakjes (dus 1 pak van 200 gram bevat 12 plakjes).

Klik op afbeelding voor een grotere afbeelding

Voor mij is diepgevroren zalmplakjes echt een ‘lifesaver’ het is zo makkelijk om te gebruiken voor lunch: je consumeert gelijk je portie vis voor de week (bevat goede vetten) en het is ook nog eens ontzettend gezond voor je.

Wat vind jij over het invriezen van gerookte zalm of doe jij dit allang?
Let me know!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *