Je neus en oren worden! Toevallig keek ik gisteren naar de film ‘First Daughter‘ met Katie Holmes en daar had ze een soort van feitjeswedstrijd met een jongen die ze leuk vond. En in dat wedstrijd zeiden ze allebei tegelijkertijd: “your nose and ears are growing” waarna Katie zei: “so we are all living Pinocchio’s”…. Dat vond ik echt amazing! Ik ben daarna gaan googlen en het is waar! Botten die stoppen met groeien, maar onze oren en neuzen hebben te maken met onze huid en zodra er collageenverlies optreedt dan zakt de huid. Dus dan zakt ook je neus en oren, waardoor ze dus groter zijn dan voorheen. Let maar eens op oudere mensen in je omgeving 😉 You will notice it.

Probeer ook van die oorbellen met oorclips te vermijden, die maken je oorlellen nog groter; door het gewicht gaan je oorlellen ‘strechen’, je bent gewaarschuwd! Een grotere neus en oren kun je niet geheel voorkomen, maar je kunt het wel iets verminderen door:

  1. De zon te vermijden (grote factor van huidsveroudering)gebruik in ieder geval een creme met SPF
  2. Voorkom grote gewichtsverschillen (je weet wel het jo-jo effect)
  3. Februik huidverzorgingsproducten die je op recept kunt krijgen zoals retinol/tretoine (deze genereren meer collageen)

Oe, wat ik nog wilde laten zien is als mensen tegen de 30/40 opeens onwijs gaan afvallen dat er dan EXTRA collageenverlies plaats vindt, kijk maar of je deze Hollywoodster kan herkennen:

Dit is Matthew Fox, de acteur van de serie ‘Lost’….
Hij ziet er na zijn ‘gewichtsverlies’ voor een filmrol ineens 20 jaar ouder uit!
Zo zag hij eruit voorheen:
 Ow noooo, Matthew wat heb je met je zelf gedaan? Je was zo cuuuute met wat meer vlees…
Mensen met overgewicht hebben over het algemeen veel minder rimpels omdat ze veel vet hebben waardoor hun gezicht ‘opgevuld’ zijn. Let maar eens op de rimpels van dunne mensen en vergelijk het met dikke mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *