De afgelopen 2 jaar heb ik een stuk of 8 artikelen over de kokosnoot geschreven. Over kokosmeel, kokosmelk, en recepten van geraspte kokos zoals vegetarische wortel kokosnootcake, maar ook over kokosnootwater als beautydrank. De laatste paar weken heb ik over kokosnootwater in het bijzonder geschreven omdat Albert Heijn sinds kort kokosnootwater verkoopt van het merk Vita Coco. Ik ben natuurlijk geen echte coconut liefhebber als ik niet alle smaken van Vita Coco uitprobeer! Hieronder volgt mijn review van de 6 smaken, enjoy 😉

1. Coconut water with pineapple (ananas)
Deze combi is DI-VI-NE, je proeft duidelijk ananas met een vleugje kokoswater. De nasmaak is lekker coconutttyyy!

2. Coconut water with peach & mango (perzik & mango)
Dit smaakt zoeter en je proeft duidelijk de mango/peach maar geen kokoswater

3  Natural coconut water (natuurlijk kokosnootwater)
Natuurlijk kokoswater: ja ja, dit is hem! Eigenlijk heeft kokoswater helemaal geen toevoeging nodig! Kokoswater op zich zelf is gewoon het aller aller beste! Niet te zoet en je proeft totally 100 procent dat dit jonge kokoswater is.

 4. Coconut water with orange (sinas)
Je ruikt de sinas overheersend, maar de smaak sinas is niet overheersend. Ik proef niet echt kokoswater. Op zich is dit drankje niet slecht maar lang niet zo goed als de combi ananas met kokoswater.

 5. Coconut water with acai & pomegranate
Deze smaak vind ik het minst van allemaal. Ik snap het concept: beide power fruits bij elkaar voor een extra anti-oxidant drankje, maar acai op zich is al sterk en pomegranaat ook. Het doet me denken aan een pruimensapje. Dit is geen goede combi en ik proef totaal geen kokoswater.

 6. Coconut water with passion fruit (passiefruit)
Ook een misser geen kokoswater smaak en geen passiefruit smaak. Het smaakt meer naar ranja.

Conclusie:
De dranken met 2 smaken zoals de mango & peach en acai & pomegranate slaan de plank volledig mis. Kokoswater is op zichzelf vrij mild, voeg je er meer ingrediënten aan toe, dan valt de smaak van kokoswater weg. Bovenaan mijn lijstje komen de smaken natuurlijk kokoswater en kokoswater met ananas. Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak en zou ik het leuk vinden om van een ander te horen wat haar/zijn mening hierover is.

Vita Coco is verkrijgbaar in Albert Heijn, Marqt en De Tuinen.

Meer info over de gezondheidsvoordelen van kokosnootwater zie mijn post over kokoswater als beautydrank. Kokoswater is namelijk beter dan een normaal sportdrankje, heeft vitamine c en bevat meer kalium dan 2 bananen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *