Ik heb zelf in 2007, the biggest mistake in my life gemaakt toen ik besloot om mijn haar te permanenten. Het was echt een disaster want nadat het was gepermanent, had ik niet eens krullen (raar he? I know!) maar  mijn haar was wel mooi beschadigd… Deze beschadiging heeft wel 3 tot 4 jaar geduurd voordat ik mijn normaal haar terug kreeg. En laat ik wel dit zeggen, ik had/heb heel mooi zacht, dik, zwart haar. In de periode dat mijn haar er zo ugly eruit zag, werd ik overrompeld als ik een drogisterij binnen stapte: zoveel producten, ik wist niet welke ik moest kiezen. Uiteindelijk haarmaskertje hier en serumpje daar genomen maar niets hielp. Tot ik ging youtube-en, daar zag ik een aantal tutorials over kokosnootolie en hoe deze olie geweldig is voor beschadigd haar. Daarna ging ik effe googlen en inderdaad kokosnootolie is het beste wat je voor je haar kunt doen. Een paar feitjes over kokosnootolie op een rij:

Plaatje van Google images

Feit 1 Vrouwen in India gebruiken alleen maar kokosnootolie voor hun haar en hun haar worden voor allerlei pruiken en weaves gebruikt. In de weave industrie is Indiaas haar het beste kwaliteit haar! Hiervoor leggen celebrities in de States duizenden dollars voor neer.

Feit 2 Kokosnootolie is de beste voeding voor het haar, het voedt niet alleen het haar maar ook de hoofdhuid en het geeft glans aan het haar.

Feit 3 Kokosnootolie wordt gebruikt in veel haarverzorgingsproducten zoals cremespoeling. Waarom die chemische troep gebruiken/kopen als je de real deal kunt gebruiken?

Feit 4 Er wordt beweerd dat door gebruik van kokosolie je geen grijze haren krijgt! Dit heb ik me laten vertellen door een tante die midden 50 is en zij heeft inderdaad geen grijze haren. Ook las ik een voorbeeld op het internet dat een oudere man met grijs haar kokosolie heeft gebruikt en dat er opeens een zwarte streep haar naar voren kwam, na gebruik van de kokosolie….

Feit 5 Het is zelfs goed voor je huid (anti-aging), gewichtsverlies, voor diabeten en nog veel meer, google zelf maar als je het niet gelooft. Men, kokosnootolie lijkt wel een wondermiddel.

Okay, kokosnootolie lijkt een wondermiddel maar het stinkt wel, tenminste de echte/verse en het maakt je haar ook vettig. Let op: kokosolie is in Nederland niet vloeibaar omdat het klimaat koud is. De olie hier in Nederland wordt een vaste substantie maar als je het potje of fles even onder heet water onder de kraan houdt dan heb je binnen no time vloeibare olie. Het is verkrijgbaar bij de Toko.

Hoe gebruik je kokosolie dan?
Ik gebruik het als een masker. Elke avond voordat ik mijn haar moet wassen smeer ik de olie in mijn haar ik masseer dan ook gelijk mijn hoofdhuid ermee. Je kunt het een uur in je haar houden maar ik wil natuurlijk alleen het beste voor mijn haar dus ik slaap er lekker de hele nacht mee (wel een handdoek op m’n kussen).
In de ochtend was ik de olie eruit met shampoo, dit moet wel 2 tot 3 keer gedaan worden wil je al de olie eruit krijgen. Vervolgens kun je nog een haarmasker of conditioner erbij doen dit is echter optioneel en hoeft niet.
Daarna droog ik mijn haar met de fohn op de koelstand. Na veel ervaring is mijn advies om niet op hete stand te drogen want hierdoor beschadig je je haar alleen nog meer.
En nu voor de finishing touch als m’n haar mooi gedroogd en geborsteld is, gebruik ik kokosolie serum van Inecto:

En als je dan met je vingers door je haren heen gaat dan heb je pure gold in je handen, baby! Ik gun mijn haar het beste en dat is moeder natuur, jij toch ook?

Zie ook Kokosolie vs Amlaolie – Met Foto’s!
Zie ook Haardillema Quest for Beautiful Hair

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *