De laatste paar maanden heb ik ontzettend veel haar verloren dit terwijl ik hartstikke gezond eet! Nu had ik een paar jaar terug ook last van veel haaruitval en mijn kapper had mij Kerastase Aminexil aangeraden. Kerastase Aminexil is een haarkuur voor 42 dagen. De doos bevat 42 ampullen met tonic (en is dus niet vet). Elke ochtend dien je 1 ampul op je hoofdhuid te masseren. Ik moet zeggen dat de haarkuur mij destijds had geholpen. De vraag is of de haarkuur deze keer ook succesvol zal zijn. Ik heb nog 14 ampullen lees: 14 dagen te gaan. Wat ik nu wel alvast kan zeggen is dat het haarverlies minder is geworden, maar het haarverlies is niet gestopt. Pas als de haarkuur is afgerond kun je wat zeggen over het resultaat, dus I am keeping my fingers crossed! Op de verpakking staat het volgende:

Doorbreekt de kritieke staat van overmatig haarverlies en helpt het haar langer te behouden. Kuur van 6 weken

Overigens wordt ook beweerd dat het gebruiken van de bijbehorende shampoo het resultaat bevordert. Tip van mijn kapper: “je moet wel echt 42 dagen achter elkaar, elke dag de tonic gebruiken”.

Het nadeel is dat de haarkuur prijzig is, de prijzen lopen vanaf €120 en hoger. Het is een smak geld, maar het heeft mij in het verleden geholpen en ik hoop dat het deze keer ook zal helpen (en ik heb dit niet gratis gehad, helaas!). Je kunt de haarkuur ook 1 keer in het jaar gebruiken ter voorkoming van haarverlies. Stel je weet dat je met de herfst altijd last hebt van haaruitval hebt dan doe je een kuur (dat is vanaf nu mijn plan). Op het internet heb je veel reviews over dit product, voor sommigen heeft het gewerkt bijvoorbeeld net na de zwangerschap, maar bij anderen heeft het niet gewerkt. Ik ga dus niet beweren dat dit product voor iedereen zal werken.

Wat zijn nu de meest merkbare veranderingen? Informatie van : haaruitval.net

 1. Uw haar wordt dikker
  Uw haar is immers dunner geworden door de verharding van het haarzakje. Het haar kon niet goed aangemaakt worden en had geen groeiruimte. Met Aminexil merk je na 1 maand dat je haar sterker, voller en dus dikker wordt.
 2. De korte haartjes gaan bijna allemaal meegroeien
  Vaak zie je korte haartjes aan de hoofdhuid. Dit zijn echter geen nieuwe haren, maar juist haren die zich continu in de overgangsfase bevinden. Aminexil kan ervoor zorgen dat deze haren weer normaal gaan meegroeien! Hierdoor wordt het haar voller.
 3. Haaruitval stopt
  Aminexil heft de blokkade van uw haarzakje op.
 4. Uw haren blijven tot in lengte van jaren behouden
  Kaalheid wordt veroorzaakt door verharding van het haarzakje, onder invloed van het hormoon testosteron. Uit onderzoek is gebleken dat Aminexil dit kaalwordingsproces keert. Hoe eerder u start met het gebruik van Aminexil, des te meer profijt u hiervan heeft.

Testosteron? Hmmmm misschien wat meer munt thee drinken aangezien dit het testosteron niveau in  het lichaam vermindert?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *