Wanneer men aan Indiase kleding denkt dan denkt men gelijk aan de sari en vrolijke kleurtjes! Zeer geschikt voor een bruiloft. Indiase kleding bestaat niet alleen uit sari’s maar uit veel meer verschillende stijlen, ik laat je zien welke dat zijn. Bij elke outfit zie je een sjaal, deze sjaal heet een dupatta en zonder deze dupatta is de look nooit helemaal af. De dupatta sjaal wordt op verschillende manieren gedrapeerd.

*UPDATE 2012* Klik op deze link als je geïnteresseerd bent in mooie maar toch goedkope Indiase kleding 

Sari

De sari is eigenlijk 1 hele lange bewerkte stof dat op een bepaalde manier gedrapeerd moet worden. En een lange of korte bijpassende top.

AnarkaliBeide anarkali’s bestaan uit een midden lang uiteenlopend jurkje en een nauwsluitende decoratief broek.
De nauwsluitende broek wordt churidar genoemd en loopt alleen beneden smal, de bovenkant is wijd. De jurk verdoezelt dat de bovenkant van de broek wijd is, de broek zit erg lekker omdat de bovenkant juist niet strak is.
Lehenga
Een lehenga is een lange getailleerde jurk met een korte top. Het is een persoonlijke keuze of je een top met mouwen of zonder mouwen wilt. De lengte van de top varieert van erg kort naar lang.

Salwaar kameez
Dit is de traditionele salwaar kameez. Een wijde broek met een lange wijde getailleerde blouse (lange of korte mouwen)  Deze salwaar kameez kan met verschillende broeken gedragen worden om een andere look te creëren:
Dit waren de stijlen, zoals je ziet kan er veel onderling gecombineerd worden. Het was voor mij erg lastig om plaatjes te vinden want er zijn zoveel mooie verschillende soorten kleding!! Ik zal in de toekomst meer plaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *