Wat hou ik toch van oatmeal in het Nederlands havermout. Met deze koude dagen ontbijten met een lekker warm schaaltje havermout hmmmm, zo heerlijk en vullend! En niet te vergeten: superhealthy. Havermout is ontzettend goed voor je haar en ook voor je darmen. Het bevat namelijk vezels en proteine, niet voor niets wordt havermout als powerfood bestempeld. En het is zo ontzettend snel & makkelijk voor te bereiden, zeker als je de havermout kookt met voorgekookt water (v/d waterketel). Ik ben altijd op zoek naar heerlijke toppingsideeen voor op de havermout. En van de week zag ik dit recept voor geroosterde appels, ook dit is super makkelijk voor te bereiden:

  1. appels schillen en  in kwartjes snijden
  2. Vervolgens de appels plaatsen in een bakvorm met bakpapier en mengen met citroensap, suiker/honing en wat boter
  3. De appels laat je bakken voor 20 minuten in de oven op 200 C en voila heerlijke topping niet alleen voor de havermout, maar ook als dessert voor op ijs bijvoorbeeld

Je kunt ook overig fruit in de oven roosteren zoals perzik, peer, mango, etc. In de havermout zelf doe ik een eetlepel honing.

Wat eet jij voor ontbijt? Zou jij havermout proberen?
Uit onderzoek blijkt dat als er in de ochtend goed ontbeten wordt dat je minder ‘vreetaanvallen’ zal hebben door de dag heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *