In de post “My Superduper breakfast” (wat al weer een jaar geleden geschreven is) vertel ik hoe goed havermout is. Wat grappig is, is dat ik al een tijdje probeer om aan te komen en dat ik een jaar geleden tevreden zou zijn met alleen havermout als ontbijt, maar als ik nu alleen een kom havermout eet dan zit ik dus echt NIET vol…. Ik heb dus mijn maag zo weten te rekken dat ik dus wel wat meer nodig heb in de ochtend om lekker vol te zitten. Ik hou ervan om dat volle gevoel in de ochtend te hebben. Ik weet dan dat ik niet snel honger daarna zal krijgen. Enfin, ik moet eerlijk bekennen dat ik de afgelopen maanden bijna elke ochtend brood met ei heb gegeten. Ik wil dus weer afwisseling dus: terug naar de havermout |back to basic!|. Want havermout hoef je niet zozeer met melk voor te bereiden, je kunt sojamelk gebruiken of zelfs water. De laatste tijd heb ik 2 havermout recepten (met een twist) uitgeprobeerd en die wil ik graag met jullie delen:

Appeltaart-havermout

Bakparade.blogspot.com

Receptbeschrijving:
Dit recept even heel kort samenvatten, water + suiker + kaneel + havermout koken. Op een bord appelmoes doen en daarbovenop de gekookte havermout plaatsen.

Review:
Dit smaakt echt amazing! De kaneel en appelmoes vind ik persoonlijk heel erg lekker. Je kunt het als ontbijt nuttigen, maar ook als gezonde dessert 😉 Maar, echt vol word ik niet met dit gerecht als ontbijt….
Mijn cijfer: een mooie 8

Wortel Gebakken Havermout

Bakparade.blogspot.com

Receptbeschrijving:
Geraspte wortel + melk + havermout + olie + suiker + kaneel bij elkaar mixen in een ovenschaal voor 20 minuten.

Review:
I really, really really wanted to like this. Want kom op wortel en havermout? Dat is echt supergezond! Helaas door de wortel moest ik teveel ‘kauwenen daar heb ik niet zoveel zin in op de vroege ochtend. Hoewel er wordt gesuggereerd dat het gerecht met vanillevla beter smaakt (dit heb ik nog niet uitgeprobeerd).
Mijn cijfer: omdat ik dit recept echt een kans wil geven en het de volgende keer met vanillevla erbij wil proeven: een 7

Het volgende recept wil ik morgenochtend uitproberen en volgens mij moet deze wel ‘vullend’ zijn aangezien dit havermoutrecept met eiwit wordt gemaakt:

Fluffy Apple Cinnamon Egg White Oatmeal

 

Thehealthyfoodie.com

Receptbeschrijving:
Water + havermout koken + appel + kaneel + eiwit doorheen blijven mixen (het eiwit maakt het geheel lekker fluffy ‘n creamy)
Review: heb het nog niet uitgeprobeerd. Volgens mij kan ik hiervan wel vol raken door de toevoeging van eiwit lees: proteine, tenminste dat hoop ik. De planning is om dit morgenochtend te uit te proberen en wellicht maak ik er een kort filmpje van! So stay tuned 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *